Manisa'da Bugün

MANİSA CHP MİLLETVEKİLİ HASAN ÖREN KAPANAN İŞYERLERİNİ MECLİSE TAŞIDI

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa'da kapanan 1529 işyeri ile ilgili TBMM'ye başvurup, meclis araştırması açılmasını istedi.

 CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa'da kapanan 1529 işyeri ile ilgili TBMM'ye başvurup, meclis araştırması açılmasını istedi. 

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa'da il genelinde 44 bin 492, il merkezinde ise 10 bin 128 esnaf ve sanatkarın bulunduğunu, ancak 2014 yılının ilk beş ayında 1529 esnafın kepenk indirdiğini açıkladı. CHP'li Ören, hem Manisa'daki hem de Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkarın kepenk indirmesine karşı AK Parti Hükümeti'nin birşey yapmadığını savundu. İktisadi ve toplumsal yaşamın en önemli unsurunun esnaf ve sanatkar olduğunun altını çizen CHP'li Ören, "Siftah yapmadan akşam evine dönen esnaf artık dayanamaz hale gelmiş ve işyerini kapatmak zorunda kalmıştır. Manisa'da dükkanların kapısına kilit vurulması en az 1500 kişinin işsiz kalması demektir. Yanlarında çalışan işçileri de düşünürsek işsiz sayısı daha da artıyor. Bu durumu Manisa ve ilçelerinde gezdiğimiz sanayi sitelerinde, sokak aralarında görüyoruz. Eskiden çekiç sesinin eksik olmadığı, kiralık dükkanın bulunamadığı yerler, şimdi derin bir sessizliğe büründü. Sokak aralarında faaliyet yürüten küçük esnaf dükkanını kapattı" ded. 

Esnaf ve sanatkarın kepenk indirmesinin ekonomik bir sorun olmaktan çıktığını belirten CHP'li Ören, "Bu durum artık ekonomik olmaktan çıkmış, sosyal bir sorun haline gelmiştir. Bu nedenle esnafın ticari hayatını sürdürmesi için gerekli tedbirler mutlaka alınmalıdır. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba kanun tasarısına eklenen vergi, Bağ-Kur, SSK afları çıkarılarak esnafın rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. Esnafın finansman sorunu çözülmelidir. Bu amaçla esnaf ve sanatkara faizsiz kredi olanağı sağlanmalıdır. Esnaf ve sanatkarın yeni işyeri açmasına destek verilmeli vergi, Bağ-Kur ve SSK prim desteği verilerek teşvik edilmelidir" diye konuştu. 

CHP'li Ören, 2014 yılının ilk 5 ayında Manisa'da 1529 esnaf ve sanatkarın kepenk indirmesinin araştırılması gereken önemli bir konu olduğunu belirtti. Manisa'da esnaf ve sanatkarın işyerlerini kapatma nedenlerinin araştırılması, işyerlerinin kapanmaması için alınacak tedbirler ile esnaf ve sanatkarların destekleme yöntemlerinin belirlenmesi amacıyla TBMM'ye başvurup, meclis araştırması açılmasını teklif etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.