Manisa'da Bugün

MANİSA HDP İL BAŞKANI ABDURRAHMAN ARAS FETHİYE'DEKİ OLAYLARI KINADI

SİYASET

Türkiye’nin farklı illerinde HDP’ye (Hakların Demokratik Partisi) yapılan saldıranların ardından HDP Manisa İl Başkanı Abdurrahman Aras basın açıklaması yaptı.

 Türkiye’nin farklı illerinde HDP’ye (Hakların Demokratik Partisi) yapılan saldıranların ardından HDP Manisa İl Başkanı Abdurrahman Aras basın açıklaması yaptı. Aras, “HDP asla ve asla yalnız değildir. Tabanımızın sağduyulu olmasını istismar etmesinler. Hakların kutsal değerleriyle oynamasınlar. Onların gerçek yüzlerini biz biliyoruz, halkımız biliyor” dedi.

Türkiye’nin farklı illerinde ve son olarak da Muğla’nın Fethiye ilçesinde HDP İlçe binasında parti tabelasının indirilmesine Manisa HDP İl örgütü tepkisiz kalmadı. HDP Manisa İl Başkanı Abdurrahman Aras, HDP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamdullah Müftüoğlu, Yunusemre Belediye Başkan adayı Kerem Taylan ve Şehzadeler Belediye Başkan adayı Kıyas Evliyaoğlu ile birlikte basın açıklaması yaparak olayları kınadı. Yapılan olayları Faşist yaklaşım olarak nitelendiren HDP il başkanı Abdurrahman Aras, “Başbakan Erdoğan, medya önünde emniyet müdürünü azarlayarak olayların üzerini kapatmaya çalışıyor. Üniformalı ve üniformasız sivillerin organize olarak Bolu’da, Ordu’da ve Fethiye’de diye andığımız olaylara bugün Türkiye’nin her yerinde cevap hakkı oluşturmuştur. HDP asla ve asla yalnız değildir. Bizim meşru savunma hakkımız doğmuştur. Bunu herkes bilsin ki seçim dahil olmak üzere bütün kararlar gözden geçirilecektir. Türkiye’de seçim güvenliği kalmamıştır. Yapılanlar kimseye kar kalmayacaktır” diye konuştu.

“Bizim dinimizle oynamasınlar”

Yapılan saldırılardan dolayı İçişleri Bakanını göreve davet eden Aras, “Tabanımızın sağduyulu olmasını istismar etmesinler. Bugün bizim sinir sistemlerimizi test etmeye yönelik yapılan bütün faşizan saldırılara barışla cevap vermeye çalışıyoruz. Ama asla meşru müdafaa hakkımızı kullanmayacağız anlamında da gelmemeli. 8 Martta Manisa’da da HDP fiziki saldırılara maruz kaldı. Biz bunları boşa çıkardık. AKP’de, CHP’de, cemaatte, MHP’de, İşçi Partisi de Türkiye’de hakların birlikte yaşamını engellemek için, sabote etmek için her türlü girişimde bulunuyor. Buna karşı bizler açık ve net söylüyoruz. Lütfen abdesti olmadan namaz kılanlar, bizim dinimizle oynamasınlar. Hakların kutsal değerleriyle oynamasınlar. Onların gerçek yüzlerini biz biliyoruz, halkımız biliyor. Bununla ilgili başta İçişleri Bakanı olmak üzere kamuoyunu göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.