Manisa'da Bugün

MANİSA SOSYALLEŞME YAŞAYAMADI

SİYASET

Solmaz, şehir eşrafının AK Parti’yi, AK Parti’nin de şehir eşrafını es geçtiğini söyledi. “Sosyalleşme politikalarını Manisa yaşayamadı”

 Manisa İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa’nın merhum Menderes döneminde doğru işler yaptığını ifade ederek, “Özal’la başlayan sosyalleşme politikalarını Manisa yaşayamadı. DP, Adalet Parti geleneğinden gelen Manisa, Anavatan Partisini es geçti. AK Parti döneminde de bir problem oldu. Şehir eşrafı AK Parti’yi, AK Parti’de şehir eşrafını es geçti” dedi.

 

 

Yunt-Der (Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Spor ve Turizm Derneği) tarafından her hafta pazartesi gerçekleştirilen halk toplantılarının konuğu Manisa İGM Başkan ve aynı zamanda Yuntdağı Pelitalan Köyü’nden olan Hayrullah Solmaz oldu. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü’nden sonra Hayrullah Solmaz, halkla bir araya geldi.

İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, göreve geldiklerin zaman Yuntdağı’nda birçok sorunun olduğunu belirterek, “Başkan Uyumaz, Yuntdağı’nda yaşayan insanların 4 katı Manisa Merkez’de yaşadığını söyledi. Bu gönül rızasıyla yapılmış bir şey değildi. Oralarda kendi geçimini sağlayamamaktan, ekmeğini buralarda kazanmak için yola çıkmış insanlardan oluşuyor. Bu durum övünülecek bir şey değil, üzülecek bir durumdur” dedi.

ARINÇ VE SOLMAZ YUNTDAĞI İÇİN ŞANS

Yuntdağı’nın kötü kaderini değiştirmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen Solmaz, 2004’ten itibaren Yuntdağı’nın 2 önemli şansının olduğunu belirterek, bunlardan birinin o zaman TBMM Başkanı olan Bülent Arınç’ın Yuntdağı Küçük Sümbüller’den olması ve diğerinin de İGM Başkanı olarak kendisinin Pelitalan Köyünden olması olduğunu kaydetti.

Bugün yapılan yatırımlarla Yuntdağı’ndaki köylerin yüzde 98’ine asfaltla ulaşıldığını ifade eden Başkan Solmaz, köylerin tamamının parke taşıyla donatıldığını belirtti.

YUNTDAĞI KALKINMA PROJESİ HAYATA GEÇTİ

“Şehirde ne varsa köylerde de o olacak” sloganıyla hareket ettiklerini dile getiren Solmaz, “Yuntdağı’nda tarımda önemli bir değişime gitmemiz lazımdı. Bunla ilgili en büyük sıkıntımız şuydu. Yuntdağı’ndaki ağaçlandırma çalışmalarına hız vermemiz gerekiyordu. Fakat meyvesiz ağaç ektiğimizde o bölgedeki insanımıza bir faydası olmayacak, sadece yeşil olarak kalacaktı. Alternatif tarım ürünlerini geliştirmemiz lazımdı. Sürdürülebilir kırsal kalkınma projesinde sürdürülebilir Yuntdağı kalkınma projesini hayata geçirdik. Birçok köyde sebze ve meyve üretiliyor, hatta bazı bölgelerde çileğin pazarı bile oluşmaya başladı” dedi.

MANİSA, ANAVATAN PARTİSİNİ ES GEÇTİ

Yuntdağı’ndaki ikinci büyük gelişiminin büyükşehir yasası olduğunu vurgulayan Solmaz, “İGM olarak 740 köy, 68 belde, 13 bin 500 kilometre karelik alanda 1 milyon 346 bin insana hizmet ederken, kullandığımız bütçe 85 milyon TL’dir. Büyükşehir belediyesinin sadece İller Bankası’ndan gelecek payı 400 milyon TL’dir. Başbakanımız Manisa’ya geldiği zaman, Hüseyin Tanrıverdi ile dersimize çok çalıştık. Şehirlerin hayatlarında ciddi dönüm noktaları var. Türkiye’de şehirleşme adına 3 önemli süreçten bahsediliyor. Birincisi rahmetli Adnan Menderes ile başlayan 50’li, 60’lı yallar ve 70’li yıllarla devam gelişme. İkincisi rahmetli Turgut Özal ile başlayan gelişme ve 3. dönem ise AK Parti döneminde başlayan gelişme. Manisa, 50’li, 60’lı yıllarda doğru işler yaptı. Özal’la başlayan sosyalleşme politikalarını Manisa yaşayamadı. DP, Adalet Parti geleneğinden gelen Manisa, Anavatan Partisini es geçti. 10 yıldır iktidarda olan AK Parti döneminde de bir problem oldu. Şehir eşrafı AK Parti’yi, AK Parti’de şehir eşrafını es geçti” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, MANİSA’NIN UFKUNU AÇACAK

Manisa’nın ufkunun büyükşehir olmasıyla açılacağını söyleyen Solmaz, hizmetin daha kaliteli olması için 2 ilçeye böldüklerini belirterek, “Bunların biri Şehzadeler, diğeri Yunus Emre ilçesidir. Biri aklı temsil etsin, devleti temsil etsin ona Şehzadeler diyelim. Bir diğeri de Anadolu ereni olan, gönül insanı olan Yunus Emre olsun istedik. Artık 2014 Mart’ından itibaren Pelitalan Köyü olmayacak, Pelitalan Mahallesi olacak” diye konuştu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.