Manisa'da Bugün

MANİSA ÜLKÜ OCAKLARI, TÜRKMEN LİDER MUHRAROĞLU İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI

SİYASET

Manisa Ülkü Ocakları Teşkilatı, Irak’ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybeden Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve 13 Türkmen için gıyabi cenaze namazı kıldı.

 Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazında MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Papuççuoğlu, MHP teşkilatı ve vatandaşlar yer aldı. Gıyabi cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Papuççuoğlu, büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Oradaki Türk varlığından rahatsız olan cephelerin bu Türk varlığını yok etmek amacıyla oynadığı alçakça senaryoları, Türkmen kardeşlerimizin verdiği mücadele ile boşa çıkacaktır. Ülkü Ocakları teşkilatları olarak oradaki Türk varlığını yok etmek isteyenlere karşı dik duran mücadele veren bütün soydaşlarımızın her anlamda yanında olduklarımızı göstermek için buradayız. Acılarını paylaşmak için bu namazları kıldık. Bu namazı kılmamızdaki bir amaç ise insan hakları kuruluşların dikkatini çekmekti. Hükümetin devlet eliyle oradaki kardeşlerimizin yalnız olmadığını hissettirmesi lazım. İnsan hakları örgütlerini ve hükümeti göreve davet ediyoruz" dedi.
26 Haziran günü gerçekleşen ve Tuzhurmatu’da güvenlik zafiyetini protesto etmek amacıyla bir çadırda toplanan Türkmenleri hedef alan saldırıda, iki intihar bombacısının üzerlerindeki bombaları patlatmasıyla 13 kişi ölmüş, 71 kişi yaralanmıştı. Ölenler arasında Muhtaroğlu’nun yanı sıra Türkmen asıllı Tikrit Vali Yardımcısı ve iki oğlu da yer alıyordu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.