Manisa'da Bugün

MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ HDP'Yİ BASINA KAPALI KABUL ETTİ

SİYASET

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il başkanlarının Vali Erdoğan Bektaş’a ziyaretlerinin basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi tepki topladı.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il başkanlarının Vali Erdoğan Bektaş’a ziyaretlerinin basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi tepki topladı. HDP İl Başkanı Abdurrahman Aras, “Farklı siyasi parti ziyaretleri basına açık olarak gerçekleştirilirken bu ziyaretimizin basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi çifte standart uygulamasıdır. Ayrımcı bir anlayışla hareket edildi ise bunu kınıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il yönetimi yeni vali Erdoğan Bektaş’a hem “Hoş geldin” ziyaretinde bulundu hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Manisa ziyareti hakkında bilgi verdi. HDP ve DBP ziyaretlerinin basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi ise il başkanlarının tepkisine yol açtı. Ziyaret sonrası Valilik önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HDP İl Başkanı Abdurrahman Aras, İlk kez böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını söyledi. HDP’li Aras, “Farklı siyasi parti ziyaretleri basına açık olarak gerçekleştirilirken bu ziyaretimizin basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi çifte standart uygulamasıdır. Ayrımcı bir anlayışla hareket edildi ise bunu kınıyoruz” diye konuştu.

Demirtaş için güvenlik talebi

Vali Bektaş ile yaptığı görüşmeleri aktaran Aras, “Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili sayın Demirtaş Manisa’yı ziyaret edecek. Sayın Valiye ve belediye başkanlarına Demirtaş’a ev sahipliği yapmalarını söyledik. Genel başkanımız ilk önce Soma’da mezarlık ve aile ziyaretlerinde bulunacak. Bu noktada güvenlik ve temsiliyetinin en üst düzeyde yapılması gerektiğini söyledik. Yine cumhurbaşkanı adayımızın Manisa’da halkı bilgilendirme amaçlı gezeceğini ve Manisa’da barışı daha üst bir perdede seslendirmek için birlikte kurum ayrımı yapmaksızın çalışmaları sürdüreceğimizi söyledik” dedi

Kümelenmiş varoşlar var

Vali Bektaş ile Manisa’nın kenar mahallelerinde yaşayan vatandaşların sorunları ile ilgili de konuştuklarını belirten Aras, son olarak şunları kaydetti: “Sayın Vali Manisa’da kümelenmiş varoşların olduğunu söyledi. Bunu entegrasyonla yeni bir Manisa şehrini oluşturacaklarını söyledi. Bunu kent kültürü açısından doğru bulduk. Vali, şehir bütünlüğünü sağlayarak yaşanabilir bir Manisa olma çabası içinde birlikte bunu başarabileceğimizi belirtti.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.