Manisa'da Bugün

MANİSA'YI KARIŞTIRAN İDDİA!

SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Manisa  Milletvekili  Mazlum Nurlu,  Manisa'nın  Turgutlu ve  Alaşehir ilçelerindeki devlet hastanelerinden çıkarılan işçilerin yerine, AK Partililerin eş ve çocuklarının işe alındığını iddia etti.

Kamu da çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi konusunun gündeme gelmesi ile birlikte AK Parti tarafından büyük bir işçi kıyımı başlatıldığını ileri süren Nurlu, işten atılan işçilerin yerine AK Partililerin eş ve çocuklarının işe alındığını öne sürdü. Alaşehir ve Turgutlu devlet hastanelerinde çalışan taşeron işçilerin işten atılmasıyla gündeme gelen işçi kıyımını Meclis gündemine taşıyan Nurlu, verdiği soru önergesinde, devlet hastanelerinden atılan taşeron işçi sayısını ve yerine alınanların AK Parti il ve ilçe yöneticileriyle akraba olup olmadıklarını sordu.

"İŞTEN ÇIKARILANLARIN YERİNE AK PARTİLİLER ALINIYOR"

Daha önce konuyu Meclis'te konuştuğunu ve işçi kıyımının sürdüğünü dile getiren Nurlu, "Bu işçi kıyımının tek amacı, kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verildiğinde, AKP'lilerin hanımları, çocukları ve yeğenlerinin kadroya geçirilmeleridir. Manisa Turgutlu Devlet Hastanesi'nden 10 işçi, Alaşehir Devlet Hastanesi'nden 20 işçi işten çıkarılarak hastanelerde 10-14 yıl çalışmış olan işçiler ekmeklerinden edilmişlerdir. Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı diğer ilçe hastanelerinden de çok sayıda işçi işten çıkarılmıştır. Çıkarılan işçilerin yerlerine AKP Turgutlu eski ilçe başkanının hanımı, ilçe yöneticilerinin kızları, akraba, eş ve dostlar ile parti sekreterlerinin işe alındığı iddiaları ile birlikte bazılarının işe gelmeden maaş aldığı da basına yansımıştır." dedi.

"AK PARTİ BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZ"

Asgari ücretle çalışan işçilerin ekmeği ile oynamanın vebalinin büyük olduğunu belirten Nurlu, "Kendi çocuklarını işe yerleştirmek için insanları işten attıran AKP bu vebalin altından kalkamaz. CHP olarak seçim vaatlerimiz arasında yer alan kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda her türlü desteği vereceğiz. Hükümet bu yasayı bir an önce Meclis'e getirmeli ve bütün siyasi partilerin desteği ile bu yasayı çıkarmalıyız." diye konuştu.

TURGUTLU'DA ATILAN İŞÇİLERİN YERİNE ALINDIĞI İDDİA EDİLENLER

AK Parti Turgutlu eski ilçe Başkanı Ömer Baysan'ın eşi Pembe Baysan, AK Parti ilçe yöneticisi Murat Güzel'in eşi Kıymet Güzel, AK Parti ilçe yöneticisi Osman Ay'ın kızı Şeyma Ay, AK Parti ilçe yöneticisi Fahrettin Cinkılıç'ın kızı Dilara Cinkılıç, AK Parti gençlik kolları yönetim kurulu eski üyesi Öznur Uğurlu, AK Parti ilçe başkanlığı eski çalışanı sekreter Betül Halıcı, AK Parti ilçe başkanı Mürşit Gedizli'nin eşinin yakını Burcu Kaya, AK Parti ileri gelenlerinde Halil Dinkçi'nin kızı Pınar Dinkçi, AK Parti üyesi eski temizlik personeli Kezban Mert ve Hafize Bayram.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.