Manisa'da Bugün

MANİSA’DA 13 BELEDİYE BAŞKANINA SUÇ DUYURUSU!

SİYASET

Manisa Hayvan Hakları Derneği Başkanı Reyhan Erbirlier, 5199 sayılı kanuna uyulmadığı gerekçesiyle 13 Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABER MERKEZİ

Son zamanlarda ardı ardına yaşanan hayvan ölümleri, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Manisa Hayvan Hakları Derneği Başkanı Reyhan Erbirlier, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na uymadıkları gerekçesiyle 13 Belediye Başkanı için suç duyurusunda bulundu.

Manisa Adliyesi’nde Baro Başkanı Ali Arslan ile bir araya gelen Reyhan Erbirlier, bakım evi olmayan ve hayvanları zehirleyen belediyeler hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını söyledi. 

BÜYÜKŞEHİR YASASI’NA SIĞINDILAR

Büyükşehir Yasası’nda yaşanan karmaşa nedeniyle hayvanların ölüme terk edildiğini belirten Dernek Başkanı Reyhan Erbirlier, “İlimizin Büyükşehir olmasıyla birlikte bir karmaşa yaşanmış ve görevini yerine getirmeyen belediyeler nedeniyle hayvanlar hayatlarını kaybetmiştir. Yaralı, yolun ortasında kalmış bir hayvan için dahi ‘görevimiz değil’ diyerek nice can çaresiz bırakılmış, zehirlenmiş, açlığa ve susuzluğa terk edilmiştir.” dedi.,

13 BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu hiçe sayan belediyeleri saptadıklarını ifade eden Erbirlier, “Soma, Demirci, Kula ve Salihli haricinde diğer 13 Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. 15 gün içerisinde dava süreci başlayacak.” ifadelerini kullandı.

MANİSA BAROSU DA DESTEK VERDİ

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ise, gerek hukuki, gerekse manevi olarak derneğe her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.