Manisa'da Bugün

MANİSA'DA SU SAVAŞI ZÜLFİKAR GÜRCAN CENGİZ ERGÜN'E CEVAP VERDİ

SİYASET

AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan il genelinde suya getirdikleri % 60 indirimin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yatırımlarda sıkıntı olur açıklamalarını değerlendirdi.

Ergün'e tasarruf tavsiyesinde bulunan Gürcan "3 kuruşluk işler için yaptığı 5 liralık reklam giderlerini azaltsın. Manisalıların cebinden çıkan astronomik ücretlerle, Manisa’nın bütün direklerine fotoğraflarını asmaktan vazgeçsin. Yaptığı bu milyon TL’lik israflar yerine, Manisa’mıza yapılacak olan hizmetleri gerçekleştirsin."
Cengiz Ergün’ün su fiyatlarının indirilmesiyle MASKİ’nin yatırımlarında sıkıntı olacağı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden, Gürcan, “Cengiz Ergün eğer MASKİ’ye yapılacak yatırımları, vatandaşımızın cebinden yüksek miktarlarda çıkacak su paralarıyla yapmak istiyorsa, vay MASKİ’nin haline. Kendisine tavsiyemiz, 3 kuruşluk işler için yaptığı 5 liralık reklam giderlerini azaltsın. Manisalıların cebinden çıkan astronomik ücretlerle, Manisa’nın bütün direklerine fotoğraflarını asmaktan vazgeçsin. Yaptığı bu milyon TL’lik israflar yerine, Manisa’mıza yapılacak olan hizmetleri gerçekleştirsin. Kimse kusura bakmasın, ama vatandaşın boş lafa karnı tok. Vatandaş her köşe başında Cengiz Ergün'ün fotoğraflarını değil, köyünde, beldesinde, sokağında, caddesinde Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini görmek istiyor. “dedi
“MASKİ KAR DEĞİL, HİZMET KURUMU OLMALI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün’ün artık bahane üretmekten vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Zülfikar Gürcan, “Bir yıldır bahane üretiyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde ilçelerimize yapılacak kanalizasyon ve su yatırımları için 150 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi verdik. Yine son MASKİ toplantısında ilave köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki yatırımlar için 100 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi verdik. Bir kere şunu kabul etmemiz gerekiyor. MASKİ kar edecek bir kurum değil, hizmet kurumudur. Bu nedenle MASKİ’nin para kazanma sevdasından vazgeçmesi gerekiyor. Bizim bu konudaki yaklaşımımızın sonucunda da su fiyatlarını düşürdük. Biz AK Parti grubu olarak MASKİ’nin bir hizmet kurumu olması noktasında, gerekli mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.