Manisa'da Bugün

MANİSA’DA VAHİM İDDİA!

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Soma 301 Konutları’nda çalışan işçilerin işten çıkarıldığını söyledi.

HABER MERKEZİ
Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yapan CHP’li Tur Yıldız Biçer, Soma’da işçilerin bilinçli bir şekilde işten çıkarıldığını ifade etti.

TAZMİNAT ÖDEMEMEK İÇİN… 

İşçilerin büyük bir hak gasbına uğradıklarını belirten Tur Yıldız Biçer, “Kötülük Soma madencilerin peşini bırakmıyor.Ölüyorlar,işsiz kalıyorlar,inşaatta iş bulup çalışıyorlar ama yine işten çıkarılıyorlar. Soma madencileri işsiz kaldıktan sonra ölen madenciler için yapılan 301 konutlarındaki işlerinden 11 Ekim'de çıkarıldı. İş akdi feshedilmemiş işçilerin taşeronunu değiştirmek ve ihbar tazminatı ödenmemek için yapılmış numaralarla işçileri işten çıkarıyorlar”dedi.

OPERASYON

CHP’li vekil Biçer, "Doğuş inşaat, taşeronu olan Ege İnşaat üzerinden operasyon yaparak işçilerin haklarını gasp etmeye çalışıyor. Doğuş inş.hiçbir gerekçe göstermeden ve yazılı belge vermeden işçileri işten çıkardığını bir SMS ile duyurup işin içinden çıkmaya çalışıyor. 82 işçiye artık işiniz yok deyip dünden beri işçileri inşaat alanına almadan,onların bu durumu kabullenmesini sağlamayı planlıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)

manisalı 9 Yıl Önce

tur hanım mhp manisa milletvekili erkan akçay somada o işçilerle ve firma yetkilileriyle bizzat görüşerek tazminatlarinin verilmesini sağlamiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.