Manisa'da Bugün

MASUM TÜRKER MANİSA'DA ERKEN SEÇİM İSTEDİ

SİYASET

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Taksim Gezi Parkı olaylarında polis müdahalesine değinerek “Şimdi çok farklı bir gaz fışkırtıyorlar İstanbul’da. Bu gazların adına portakal gazı diyorlar” dedi.

 DSP Olağan Genel Kurulu DSP Genel Başkanı Masum Türker’in katılımıyla
öğretmenevinde yapıldı. Genel kurula CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından partiye katılanlara rozetleri, Masum Türker tarafından takıldı. Genel kurulda Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Türker, hükümeti sert bir dille eleştirerek şöyle konuştu: “Türkiye şu an yanıyor. Bu yanma işi birkaç ağaç kesimiyle ilgili değildir. Eğer doğanın güzelliği içinse şimdi çıkalım buradan Gördes’e orada nikel madeni dolayısıyla yok edilecek doğa. Sorun, siyasal bir gerginlik oluşturmadan tepki göstermektir. Çıkan olayların nedeni budur. Sen çıkacaksın Türk milliyetçiliğini yere düşüreceksin, kalkacaksın TC’yi kaldıracaksın. Sen çıkacaksın yeni yapılacak köprüye Alevi kardeşlerimizi rahatsız eden Yavuz Sultan Selim ismini koyacaksın. Sonrada hiç bir şey olmamış gibi bakanların sırıtarak ‘neden ismini değiştirelim’ diyecekler. Gerçi sonradan yaptığı hatayı anlayıp gerekirse Nevşehir Üniversitesi’ne ‘Hacı Bektaş adını koyalım’ dedi. DSP’nin zaten böyle bir hayali vardı, bunu önermiştik.”
Vatandaşların bir mesajı olduğunu vurgulayan Türker, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaş ‘aynaya bak’ diyor. Başbakan 3 ağaç için ‘faiz lobisi’ dedi, yabancı lobisi dedi. Faiz lobisi hareketi 16 Mayıs'ta başladı. Obama Başbakana fırça attı."
Reyhanlı patlamasıyla ilgili de önemli iddialarda bulunan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Reyhanlı ile ilgili bilgi vereyim. Patlamanın olduğu güne kadar orada Suriyeliler pazar açıyor. Patlamanın olduğu gün pazar açmadılar. Bizim vatandaşımızın haberi yok, şehit oluyor. Her gün mal alan, mal satan Suriyeli göçmenler orada yok. Bunları neden kimse sorgulamıyor.” 
Taksim Gezi Parkı’ndaki polis müdahalesi hakkında da konuşan Türker, sözlerine şöyle devam etti: “Neden birer gazı kullanıyorlar. Neden normal gaz kullanmıyorlar. Göz yaşartıcı gazlar var. Bu sıkılan gazın ileride solunum sistemine olumsuz etkisi olmayacağının garantisi var mı ? Şimdi çok farklı bir gaz fışkırtıyorlar İstanbul’da. Bu gazların adına da portakal gazı diyorlar. O gazın bırakıldığı gün orada bulunan insanların önemli bir kısmı ertesi gün solunum yollarından rahatsızlandı.”

SEÇİME GİDELİM
Erken seçimin yapılması gerektiğini belirten Türker, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ülkede ‘hükümet istifa’ demek bilgisizlik olur. Derhal seçime gidelim. Erken seçime gidelim bakalım o yüzde 50 senin arkanda duruyor mu, yoksa seni terk etti mi? Bunu hiçbir siyasi parti gündeme getirmiyor. Parti liderleri bile ‘istifa et’ diyor. Seçime gidelim demiyorlar. Seçime gitmeyi istediğinde seçimden kaçıyorsa gibiyse zaten seçime gitmek istemiyordur.” 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.