Manisa'da Bugün

MHP İL BAŞKANI MEHMET ÖDEVLİ AÇIKLADI İSTİFA YOK

SİYASET

Genel merkez tarafından yapılan merkez ilçe başkanlığı atamalarını değerlendiren MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli, istifa iddialarını yanıtladı. Ödevli, “Bizim içimize çok sinmese de, il teşkilatı olarak istifa veya seçimi sabote edecek bir durum içerisinde olmayacağız. Elimizden geleni de seçim sürecince yapacağız” dedi

Bir süredir merakla beklenen Şehzadeler ve Yunus Emre MHP İlçe Başkanlıkları ataması, hafta sonu genel merkez tarafından gerçekleştirildi. Yunus Emre MHP İlçe Başkanlığına Nazmi Biçer, Şehzadeler MHP İlçe Başkanlığına ise Çağrı Tuatay getirildi. Daha önce basında yer alan ve teşkilat tarafından da desteklendiği bilinen Yalçın Kaplan ve Ahmet Bike isimlerinin olmaması parti içinde şaşkınlık yarattı. Merkez ilçelere atanan bu isimlerin il başkanlığı ve parti teşkilatı tarafından istenmediği yönündeki söylemler basında geniş yankı uyandırdı.

“PARTİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

İddialara cevap veren MHP İl Başkanı Mehmet Ödevli, atamaların genel merkezin inisiyatifi doğrultusunda yapıldığını kaydetti. Parti içinde istifaların söz konusu olmadığını belirten Ödevli, “MHP ilçe başkanlıklarımızın atamaları hafta sonu genel merkez tarafından yapıldı. Neticede başka partilerin de atamalarını yine her partinin genel merkezi yapıyor. Burada tasarrufu genel merkez kullanmıştır. Bizim çok içimize sinmese de, il teşkilatı olarak istifa veya seçimi sabote edecek bir durum içerisinde olmayacağız. İl teşkilatı olarak elimizden geleni de seçim sürecince yapacağız. Bu isimler de zaten bizim vereceğimiz listenin içinde vardı” diye konuştu. Öte yandan parti içi kulislerde iki ilçedeki toplam 60 asil yönetim kurulu listesindeki 31 adayın parti üyesi olmadığı iddia ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.