Manisa'da Bugün

MHP MANİSA MİLLETVEKİLİ MANİSA’DAYDI

SİYASET

MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, Manisa Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oral “Ekonomi söylendiği gibi yolunda olmayıp, sıkıntılar vardır.” dedi.

 Cemiyet ziyaretine MHP İlçe Başkanı Engin Kabadağ ve partililerle birlikte giden Oral, yeni anayasa çalışmalarından, ekonomiye kadar birçok konuya ilişkin görüşlerini belirtti. 10 Ocak’ta gazetecilere geri verilen yıpranma payı hakkının sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Oral, “Yeni anayasa parti projesi değil ülke projesi olarak görülmelidir. Ve olumlu adımlar atan uzlaşma komisyonuna zaman tanınması gerekiyor. Ülke anayasası genel uzlaşmaya dayanır. Yeni yapılacak anayasanın da birleştirici ve bütünleştirici etki yapması gerekiyor. Yeni anayasanın milletin birlik ve beraberliğini zedelememesi gerekir. Aksine birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını derinleştirmeli ve zenginleştirmelidir. Anayasa uzlaşma komisyonuna müdahale edilmemeli ve çalışmalarına zaman tanınması gerekiyor. Bu konuda komisyon önemli bir yol kat etmiştir. Anayasa sürecinde dayatma yapmak çok yanlış olur. Anayasa uzlaşma komisyonu yoğun bir çalışma içerisindedir. Bu komisyonun çalışmalarına müdahale edilmesi doğru değildir. Müdahale değil, aksine destek olunmalıdır. Anayasa uzlaşma komisyonu önemli mesafeler kat etti. Ancak biraz daha zamana, biraz daha çalışmaya ihtiyaç var. O yüzden süre konusunda da dayatmacı olunmamalıdır. Önemli olan yeni anayasanın bir an önce yapılması değil, herkesin üzerinde mutabakata varacağı bir anayasanın ortaya çıkmasıdır. Özgürlükçü, sivil ve bütünleştirici bir anayasa için en iyisini yapmak lazım. Uzlaşma komisyonunun bir sonuca varacağına inanıyorum” dedi.

Sanayi üretim artış hızlarının düştüğünü, bunun ülke ekonomisinin büyüme trendinin kaybolduğu anlamına geldiğini ileri süren Oral, “Son 3 yıldır sanayi üretimi artış hızı ciddi oranda düştü. Ekonomi söylendiği gibi yolunda değildir. Sıkıntılar vardır. Sanayi bir ülkenin ekonomisinin motorudur. TUİK’in verilerine göre 2012 verilerine göre sanayide artış hızı düşüyor. Türk Lirası aşırı değerli hale geldi. Reel döviz endeksi kuru 120’yi aştı. TL’nin değerlenmesi sanayi üretiminin düşmesinde önemli etkenlerden biridir. AK Parti cari açığın azalmasına can simidi gibi sarıldı. Ülke ekonomisinde büyüme düşerse cari açık da düşer. Bu ekonomide normal, olağan bir durumdur. Cari açığın düşmesine bu kadar sarılmaya gerek yok” dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.