Manisa'da Bugün

MHP TÜZÜK KURULTAYI’NDA 13 ÖNERGE KABUL EDİLDİ

SİYASET

MHP'de çağrı heyetinin aldığı olağanüstü kongre tarihi ile ilgili Yargıtay'ın kararının ardından partililer bugün Büyük Anadolu Oteli'nde başladı. Olağanüstü kurultaydaki tüzük değişikliğine ilişkin verilen 13 ayrı önerge oybirliğiyle kabul edildi.

MHP'nin genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ da salona geldi. 752 delegenin imzasının toplandığı kurultay başladı. Divan Başkanı oybirliğiyle Musavat Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu'nun Divan Başkan olmasıyla Çağrı Heyeti'nin de görevi sona erdi. Dervişoğlu kurultay programını okudu. 

Ankara 13. Noterliği yetkilileri, yaptığı açıklamada, şu ana kadar 659 delegenin imzasının alındığını ve sayım işleminin sürdüğünü belirtti. Hafta sonu olması nedeniyle de tasdik işlemlerinin, yarın yapılacağı ifade edildi. Çağrı Heyeti'nce yapılan açıklamada ise Noter onaylı 752 delegenin hazirun listesine imza attığı belirtilmişti. Mükerrer imza olup olmadığı ise sayımın ardından, netleşecek. MHP Genel Merkezi kaynakları ise kendilerine ulaşan bilgiye göre, kongreye Noter tasdikli 495 delegenin iştirak ettiğini öne sürdü. 

Toplanan Divan Kurulu, kurultay tüzüğünü okudu. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşması için çağrı yapıldı. Ancak Bahçeli'nin salonda olmaması için görevlendirdiği kişi için ikinci bir çağrı yapıldı. Bahçeli'nin görevlendirdiği bir kişi olmadığı için bu madde atıldı ve gündem maddelerine geçildi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasından sonra çağrı heyeti tarafından 19 Haziran Pazar günü kongrenin yapılması yönünde aldığı karara istinaden partililer kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.