Manisa'da Bugün

MHP'Lİ YALÇIN AKİL ADAMLAR KOMİSYONUNU ELEŞTİRDİ

SİYASET

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Akil Adamlar Komisyonu'nu eleştirerek, "Bu komisyonun yaptığı iş, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmaktır. Türk milleti bunlara ‘Kimin aklıyla karşıma geldiniz?' diye soracaktır. Çünkü fikir İmralı canisinden çıkmıştır. O bakımdan üyelerine İmralı iknacıları demek daha doğru olacaktır” dedi.

 MHP’li Semih Yalçın, partisinin Manisa il teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay ve Sümer Oral da katıldı. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, iktidarın anti demokratik uygulamalarına her gün bir yenisinin daha eklendiğini öne sürerek, “Türkiye hukuksuz uçuruma her gün biraz daha yaklaşmaktadır. Devlet kurumlarını siyasi rakiplerinden intikam almak ve onları yıpratmak için kullanan bir iktidar 11 yıldır iş başındadır. AKP hükümeti, icraatını onaylamayan bütün kesimleri karşısına almış; herkesle, her farklı sesle kavgaya girmiştir. İktidar, sosyal barışı ortadan kaldırmak ve kutuplaşmayı arttırmak için elinden geleni yapmaktadır" diye konuştu. Çözüm süreciyle ilgili olarak kurulan Akil Adamlar Komisyonu hakkında da konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “Bu haliyle esasında yapılan iş AK Parti’nin önümüzdeki süreçte bu anlamda başarısını sağlamak. Böylece terörü meşrulaştırmak ve hatta resmileştirmektir. Bu komisyonun yaptığı iş, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmaktır. Türk milleti bunlara ‘Kimin aklıyla karşıma geldiniz?" diye soracaktır. Çünkü fikir İmralı canisinden çıkmıştır. O bakımdan üyelerine İmralı iknacıları demek daha doğru olacaktır” dedi. Komisyon üyelerinin yaptıkları ziyaretlerde ‘Aklınız nerede İmralı’da mı Kandil’de mi?’ gibi sorularla karşılaşmaya başladığını vurgulayan Yalçın, “İmralı iknacılarının kirli sularla aldığı abdest tutmayacağı gibi, kıldıkları namaz da kabul görmeyecektir’’ dedi.


“SİYASİLERE YÖNELİK UYDURMA VE KOD ADLAR DÜZENLENECEK”
Akil insanların şu anda jurnalcilik ve tetikçilik görevi üstlendiğini belirten Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın akil insanların sözleri doğrultusunda Adalet Bakanlığı tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında fezleke hazırladığını ifade ederek, “Bu fezleke meclise gönderilmiştir. Böylece, İmralı ayrışma sürecinin mimarı olan AK Parti iktidarı, MHP'den korktuğunu bir kez daha göstermiştir. Başbakan'ın siyasi rekabete ve tenkide en küçük tahammülü yoktur. Başbakan muhalefetsiz bir Türkiye özlemi içindedir. Böyle giderse iktidara muhalefet eden bütün siyasilere yönelik uydurma ve kod adlarla düzenlenecek yeni operasyonlar beklenmelidir. Vatanın bütünlüğü ve milletimizin bekası için siyaset yapan insanların birer birer evlerinden alınıp demir parmaklıkların arkasına doldurulması beklenmelidir” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.