Manisa'da Bugün

MUHALEFET DÜNDAR VE GÜL İÇİN BİRLİKTE

SİYASET

MİT tırlarında silah taşındığını ortaya çıkaran Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara İl Temsilcisi Erdem Gül, yaptıkları haber nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Manisa'nın milletvekilleri gazetecilerin tutuklanmasını kınarken, muhalif medyanın yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

HABER:BERFİN ADICAN
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara İl Temsilcisi Erdem Gül, MİT tırlarının silah taşıdığını ortaya çıkarmış ve 'devletin gizli belgelerini ifşa etmek' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmiş.

AKÇAY, "ABDÜLHAMİT DÖNEMİNDE BASINA BU KADAR BASKI YAPILMADI"
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, gazeteciliğin özgür ortamlarda yapılabileceğini dile getirdi. Türkiye'de iktidar kanalıyla muhalif medyanın yok edilmek istendiğini kaydeden Erkan Akçay, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını sert bir dille kınadı.

MHP'li Akçay, "Çok yanlış ve hukuksuz bir uygulama. Habercilik ve gazetecilik, özgür ortamlarda yapılır. Bundan rahatsızlık duyanlar olabilir ama basın gerçekleri yazar. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması çok tehlikeli bir olay. Bu, tüm muhalif basını sindirmeye yönelik bir operasyondur. Bundan önce de gazete ve televizyonlar4ı kayyuma devretmişlerdi. Muhalefeti tamamen yok etmek istiyorlar. Hukuk bir gün herkese lazım. Basın özgürlüğüne saygı duymak gerekir. Abdulhamit döneminde basına bu kadar baskı yapılmıyordu. Bundan 100 yıl önce bile basın bu kadar sindirilmeye çalışılmıyordu." dedi.

ÖZEL, "PENGUEN BELGESELİ YAYINLAMIŞ OLSALAR BİLE ANLAMLIYDI"
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, özgür basının susturulamayacağını dile getirdi. Özel,"Şu an haber kanalları penguen belgeseli yayınlıyor olsaydı, onun bile bir anlamı olurdu. Sarayın savcısının talebi, hakiminin kararıyloa tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için saat 14'te Yüksel Caddesi'ndeyiz." diye konuştu.

BİÇER, "SENİN BAŞI BÖYLE DİK BİR GAZETECİN VAR MI?"

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer sosyal medya hesabından paylaştığı Can Dündar fotoğrafı üzerine, "Senin böyle başın dik bir gazetecin var mı? Halkın var. Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir" yazarak tepkisini dile getirdi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.