Manisa'da Bugün

MURAT BAYBATUR MANİSA'YI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

SİYASET

AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Kent Ekonomileri Forumu, Saruhan Otelde yapıldı.

 İzmir Üniversitesi İİBF Dekanı, eski bakanı Prof. Dr. Sabri Tekir’in moderatörlüğünü yaptığı Kent Ekonomisi Forumu’nda kentin turizmi başta olmak üzere, spil dağı, Yuntdağı, inanç turizmi, tarım, ekonomi, kültür ve spor gibi konularda fikir teatisinde bulunuldu. Ürettikleri projeleri forum sonunda Prof. Dr.Sabri Tekir, İzmir Üniversitesi İİBF Dekanı, Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başkanı, Prof. Dr. Ümit Gökkuş, CBÜ. Mühendislik Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Kemal Çelebi, CBÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanı Salih Fulcun, AK Parti İl Teşkilatı Ekonomik İşler Başkanlığı'ndan oluşan Ekonomik Danışma Kurulu’na sundular.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Manisalıların davetli olduğu toplantının amacının, kente yaşayan insanların Manisa üzerine ürettikleri projeleri genel merkeze iletilerek, hayata geçirileceğine işaret etti. Baybatur; “Bu toplantının amacı Manisa ile ilgili kentte yaşayan insanların hayal ettikleri projeleri kayıt altına almak ve hayata geçirmektir. Bunun için konularında uzman hocalarımızı davet ettik. Eski Devlet Bakanı Sayın hocamız Prf. Dr. Sabri Tekir modaretörlük yapıyor. Engin deneyim ve tecrübelerinden bu toplantıda azami derecede faydalanacağız. Manisa’nın kültürel zenginliği başta olmak üzere, Gediz Nehri’nden Spil Dağı’na ilçelerindeki jeotermal enerjiden kömürüne, üzümden zeytine varıncaya kadar her konuda üretilecek projelerin genel merkeze sunacağız. Burada değerlendirmeye alınan projeler en yakın zamanda hayata geçirilecek. Kentimizde hayal ettiğimiz bütün değerler üzerine üretilecek bütün projeler değerlendirilecek. Değerli katılımcılar çok farklı ve güzel projeler hazırladılar. Hocamız Prof. Dr. Sabri Tekir, Manisalı arkadaşlarımızın ürettiği proje fikirleri çok beğendi. Diğer illerde de yapılan toplantılarda farklı projeler üretilmiş ve genel merkeze sunulmuş. Kent Ekonomileri Formu Ülkemizin bütün illerinde yapılıyor. Manisa’daki toplantımız da çok başarılı geçti. Forumda bir araya gelen arkadaşlarımızın ortaklaşa ürettiği projeler hocamız tarafından değerlendirilerek genel merkeze sunuluyor. Emeği geçen bütün arkadaşlara ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Sabri Tekir, katılımcılara teşekkür ederek, üretilen projelerden dolayı tebrik etti. Tekir, Manisa’nın gerek tarım gerekse ekonomik değerlerinin önemli ve değerli olduğunu belirterek, büyük ilçeleriyle birlikte, Manisa’nın kent vizyonunu ekonomik değerlerini masaya yatırdıklarını kaydetti. Prof. Dr. Tekir, “Manisalılar çok güzel proje fikirleri sundular. Hem teşekkür ediyorum, hem de tebrik ediyorum. Spil Dağı, Yuntdağı, Kula, Salihli, Soma, Akhisar, Alaşehir, Turgutlu adını saymadığımız diğer bütün ilçelerde çok önemli değerler var. Bunlarla ilgili sunulan projelerin hepsi güzel, Manisa tam anlamıyla her alanda zengin değerlere sahip. Üzüm başta olmak üzere zeytini, çileği, kirazıyla tarımda önemli değerlere sahip olduğu kadar sanayisiyle, tarihiyle kültürüyle de zengin bir kent. Katılan değerli arkadaşlarımızda güzel projeler üretildi. Nasip olursa bunların hayata geçirilmesi için gayret göstereceğiz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.