Manisa'da Bugün

MURAT BAYBATUR MEHMET AKİF ERSOY'U RAHMETLE ANIYORUZ

SİYASET

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, ölümünün 76. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’u andı. Baybatur; “ Türk Milleti’nin özünü anlatan en güzel İstiklal Marşı’nın yazarını bir kez daha rahmetle anıyoruz. Kendisinin de dediği gibi bu millete Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” İfadesine yer verdi.

 AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Kültür Sitesi Lale Salonu’nda yapılacak olan Mehmet Akif Ersoy’u anma gecesine Manisalıları davet ederek AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’na teşekkür etti.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur mesajında şu ifadelere yer verdi, “ Vatan Şairi olarak bilinen Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz. Türkçe başta olmak üzere birçok konuda milletimize örnek olmuş ve çok önemli değerler katmış olan değerli büyüğümüz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı yazmış ve en büyük eseri Safahat’ın içine de koymayışını yine çok güzel anlatmıştır. İstiklal Marşı’nın milletin kalbine gömdüm diyerek İstiklal Marşı’nı Safahat eserine koymayışının sebebini anlatan Vatan Şairi Mehmet Ersoy’un kendisi de milletin kalbine gömülmüştür. İstiklal Marşı’nı gözyaşları ile yazan Mehmet Akif Ersoy bu milletin çektiği cefayı ve zorlukları yüreğinden hissederek yazmıştır. Bizde Manisalı olarak Mehmet Akif Ersoy için gençlik kollarımızın güzel çalışması sonucu bir gece tertip ettik. Kültür Sitesi Lale Salon’unda bu akşam saat 20.00 de (28 Aralık 2012) yapılacak olan gecemize bütün Manisalıları davet ediyoruz. Gençlik Kollarımıza Mehmet Akif Ersoy için hazırladıkları anma gecesinden dolayı tebrik ediyorum. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bu güzel gece Vatan Şair’in bir kez daha rahmet ve minnetle anmamızı sağlayacaktır.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.