Manisa'da Bugün

NURİ SORMAN'DAN ŞIKTAŞLI'YA DESTEK

SİYASET

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Orkun Şıktaşlı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman’ı ziyaret etti. Manisa Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri de ziyarette hazır bulundu

Ülke tarımının bel kemiği Manisa’nın tarım potansiyelinin ayrıntılarıyla masaya yatırıldığı ziyarette, Manisa tarımını bir bütün olarak ele alıp, hem üreticiye, hem de Manisa’ya da katma değer sağlayacak projelerinin hazır olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Orkun Şıktaşlı, “Manisa tarımını üzümü, tütünü , kirazı, zeytini ve diğer bütün değerleri ile birlikte bir bütün olarak ele alarak, üreticinin alın terini yine sahibine teslim edecek projelerimiz hazır. Bir kentin tarımsal alandaki büyümesinin, o kentin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatını doğrudan etkileyeceğini savunmaktayım. Büyükşehir Manisa’da tarımın sürekliliğini esas alacak düzeyde üretici ile bir bütün olarak çalışmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de çiftçi örgütlerimiz ile istişare içerisinde planlı ve programlı istişareler yaparak, Manisa’yı tarımsal üretimde Türkiye’de değil tüm dünyada söz sahibi bir kent kimliğine kavuşturma amacındayız. Ürecilerimizin sıkıntılarını ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunları ortadan kaldırarak, üreticilerimizin yaşam kalitesini üst seviyelere taşıyacak projelerimizle göreve hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkan Vekili ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, “Türkiye’de tarımın başkenti Manisa’da üretimin, tarımsal potansiyelin önümüzdeki yerel seçimlerle birlikte ivme kazanması gerektiğini arzuluyoruz. Tüm dünyada gıda sektörüne baktığımız zaman, artık natürel ve organik gıdalar tercih edilmekte, ilaç kalıntısı olan gıdalar ise kesinlikle tercih edilmemektedir. Dünyanın kabul ettiği standartlarda üretim için, üreticilerimize belli başlı imkanları sağlamamız gerekiyor. Bunun için de belediyelere büyük görevler düşmektedir. Özellikle köylerde, şehirlerde ve sanayilerde arıtma tesislerinin kurularak faaliyete geçirilmesi çok önemlidir. Bir marka olmak istiyorsak eğer, tüm bunları harfiyen uygulamaya geçirmemiz gerekmektedir. Tüketicilerin rahat ve sağlıklı ortamda gıdalara ulaşabilmeleri için 24 saat açık gıda pazarlarının kurulması gerekmektedir. Ayrıca ürün bazında, ilgili borsaların mahallerinde oluşturulması gerekmektedir. Bunların mutlak suretle oluşturulması gerekiyor. İl genelinde mevcut kum ocakları tarım alanlarına çok büyük zararlar vermektedir. Tarımda süreklilik için bunlara dikkat edilmesi ve akabinde gölet projelerinin Manisa’ya kazandırılması gerekmektedir. Bunları biz çiftçi olarak sizlerden talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunda bu görevin size nasip olacağına gönülden inanıyoruz. Bununla birlikte kuracağınız belediye meclisinde de mutlaka bizlerden, çiftçilerden arkadaşlarımıza görev vermenizi istiyoruz. Artık siyasetin dışında ilim ve aklın da bu kente hizmet etmesi görüşündeyiz” dedi.

Sorman, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Orkun Şıktaşlı’ya bundan sonra yapacağı çalışmalarda başarılar dileyerek, “Sizlere güç kuvvet vermesi temennisi ile Manisamızın yetiştirdiği çekirdeksiz Sultaniye Üzümü’nü sunmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Ziyaretinde Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ve yönetiminden tam destek alan Şıktaşlı, hedefimiz sanayisi,turizmi ve kültürü ile olduğu kadar tarımı ile de dünyada söz sahibi bir Manisa oluşturmak” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.