Manisa'da Bugün

Onlar Oslo'ya Biz Parlemanto'ya

SİYASET

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamada Kaplan, “AKP iktidara geldiği günden beri ülkede uyguladığı açılım politikası PKK’yı bu duruma getirdi. Eskiden vur kaç taktiği uygulayan PKK, bu destekler sayesinde strateji değiştirerek cephe savaşına geçti. PKK daha önce bu ülkenin kaymakamını, güvenlik güçlerini kaçırdı şimdi terör örgütü TBMM’nin vekilini kaçırıyor. Biz terörün ortadan kaldırılmasıyla ilgili ortak akılın oluşmasını, bu oluşumun gerçekleşmesi için de parlamentonun bir an önce toplanıp birlikte karar alması, hareket etmesi gerekir” dedi.
Kaplan, çok açık ve net ifade ettiklerini belirterek şunları söyledi: "AKP bugün Amerikan emperyalistlerinin, uluslararası sermayelerin ve işgalcilerin Türkiye’de taşeronluğunu yapmaktadır. Biz, PKK’nın ortadan kaldırılması için TBMM’yi toplantıya çağırırken onlar Oslo’da PKK terör örgütüyle pazarlık içerisine girdi. Sonra da Bülent Arınç çıkıp 'biz terör örgütüyle görüşecek şerefsizlerden değiliz' dedi. Biz de çıkıp o zaman 'bu şerefsizler nerede' dedik. Onlar Oslo’da PKK terör örgütüyle bölünmüşlüğe katkı sağlarken bir ihanet projesinin içinde yer almak için çabalarken biz bugün TBMM’yi parlamentoya çağırıyoruz ve sorunun çözülmesi için ortak davranmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda CHP milletvekilleri önce grup toplantısı yapacak daha sonra da vekillerimiz parlamentoya giderek ve parlamentonun çalışmasını sağlayacak. Bizim gerçekleştireceğimiz bu davranışın sloganı ise 'Onlar Oslo’ya CHP Parlamentoya' olacak.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.