Manisa'da Bugün

ÖREN ESNAF KONGRESİNDE İKTİDARA YÜKLENDİ

SİYASET

Ahmetli ESKOOP (Ahmetli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi) Genel Kurulu’nda konuşan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören; “74 milyon insan aynı otobüsteyiz. Direksiyonda Recep Tayyip Erdoğan var, otobüs duvara ha tosladı, ha toslayacak. AKP iktidarının süresi dolmuştur. Şoförün değişme vakti gelmiştir”

 Kongrede esnaf ve sanatkârlara hitaben konuşan Hasan Ören; “Esnaf para kazanmıyor, dükkânlar bir bir kapanıyor. AKP Milletvekillerinin hamasi nutukları ne yazık ki karın doyurmuyor. Soruyorum size borcu olmayan esnaf var mı? Hanginizin cebinde para var? Eğer cebinizde 5 liranız varsa sıkı sıkıya sahip çıkın yoksa cebinize göz diken AKP onu da alır.”dedi. Kürsülere çıkan AK Partili Milletvekillerinin, ekonominin şahlandığından, emeklinin, çiftçinin ne kadar çok kazandığından bahsettiğini hatırlatan Ören “O zaman esnaf Bağ-Kur SSK prim borçlarını neden ödeyemiyor? Kamyoncu mazot yerine neden daha ucuz olan 10 numara yağ kullanıyor? Esnaf borç içinde, bu kooperatiften çektiği krediyi sadece borçlarını ödemek için kullanıyor. Esnaf kefaletten aldığı kredi ile dükkânına mal koyan, yeni makine alan bir tane esnaf yok. Ahmetli’nin tüm esnafı burada varsa söylesin” şeklinde konuştu. Ören şöyle devam etti; “AVM ve büyük mağazaların kontrolsüz olarak sayılarının artması esnaf ve sanatkârlara, KOBİ’lere büyük darbe vurmaktadır. En küçük ilçelerimizde bile büyük şirketlerin mağazaları, marketleri vardır. Bir hipermarket 25-30 esnafımızın yaptığı işi, tek başına yapmaktadır. Esnafımızın bunlarla rekabet etmesi mümkün değildir. Alışveriş merkezlerine karşı değiliz gelişen dünyada olmaları gerekir. Ama Avrupa’da olduğu gibi şehir dışına çıkarılmaları gerekir. Bununla ilgili yasa 2008 yılından bu yana Başbakanlık’ta bekletilmektedir. Kimler, hangi güç bu yasanın çıkmasını engellemektedir, buradaki esnaf ve sanatkârlar bunu sorması gerekmektedir.”

“CHP esnafın güvencesidir”

CHP’nin vaatlerinden söz eden Ören “CHP olarak esnaf ve sanatkârların sesi olmaya devam edeceğiz. Sorunları Mecliste sürekli dile getiriyoruz. Toplumsal ve ekonomik yapının en önemli unsuru olan esnaf ve sanatkârlarla ilgili projelerimiz hazırdır. Esnaf ve kefalet kooperatifleri kredi faiz oranları düşürülerek banka komisyonları kaldırılacaktır. Kooperatifler, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere de kredi verebilecektir. Kamyoncunu, taksicinin kullandığı mazot ve LPG’deki KDV ve ÖTV kaldırılacaktır. Esnaf ve sanatkâr artık yaşadıklarının bilincindedir. İnanıyorum ki ilk seçimde AKP’ye sandıkta gereken dersi verecektir.”dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.