Manisa'da Bugün

ORKUN ŞIKTAŞLI BÜYÜKŞEHİR İÇİN RESMEN ADAY ADAYI

SİYASET

Orkun Şıktaş'lı yaklaşan yerel seçimler için Ak Partiden resmen Aday Adaylığını açıkladı.

 Değerli basın mensubu arkadaşlarım,

Hepinizin bildiği gibi Manisa artık Büyükşehir. Mart 2014 Yerel Seçimleri’nden sonra tüm Türkiye’deki Büyükşehirlerde olduğu gibi Manisa’da da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yani 2014 Yerel Seçimleri tüm Türkiye için bir milat olacak.

Öte yandan yerel seçim süreciyle ilgili kum saati akıp gidiyor. Bizim ismimiz de büyükşehir adaylığı konusunda en çok konuşulanlar arasında. Biz de bu konuyla ilgili gerek parti büyüklerimiz, gerekse Manisa Merkez ve ilçelerimizdeki siyasi akrabalarımızla istişareler yaptık. Yapılan görüşmeler neticesinde bir açıklama yapma gereği doğdu.

Değerli basın mensubu arkadaşlarım,

Mesleki ve siyasi yaşamım boyunca belediyecilik hizmetlerini fazlasıyla önemsedim. Mesleki tahsilimi de bu doğrultuda yaptım. İş hayatımda bina yapımı üzerine olduğu kadar, şehir inşası üzerine de uzmanlaştım. Zaten 1999 – 2004 yılları arasında da Manisa Belediye Meclisi’nde görev aldım ve İmar Komisyon Başkanlığı görevini 4 yıl başarıyla sürdürdüm.

Şüphesiz yerel yönetimler demokrasimizin en temel unsuru. Ayrıca halka ve Hak’ka hizmet etmenin en değerli yollarından biri olarak görüyorum. Bu nedenle bugüne kadar sadece yerel seçimlerle ilgili göreve talip oldum. İsmim her ne kadar çokça konuşulmuş olsa da milletvekilliği ya da başka bir görev istemedim.

Bizim amacımız sadece bir makam sahibi olmak değil;

Bizim şehircilikle ilgili hedeflerimiz bugüne kadar düşünülen ve gerçekleştirilenlerin çok daha ötesinde.

Bu konuda ne kadar idealist olduğumuz zaman içinde açıklayacağımız projelerimizle görülecektir.

Biz yaşadığımız şehirde fark oluşturacağımıza inanıyoruz.

Bu vesileyle AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu siz değerli basın mensubu arkadaşlarım ve kamuoyuna bildirmek istiyorum.

Değerli basın mensubu arkadaşlarım,

Bugün aynı zamanda dünya tarihine damgasını vuran, karanlık Ortaçağ’ın kapandığı, Yeniçağ’ın başladığı İstanbul’un Fethi’nin 560. yıl dönümünü yaşıyoruz. Böylesine büyük bir destanı yazan Fatih Sultan Mehmet, Manisa’da yetişmiş şehzadelerimizdendir. Bu vesileyle İstanbul’un fetih yıldönümünü kutluyor, Fatih Sultan Mehmet, kumandanları ve askerlerini saygı, şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.

İşte böylesi önemli bir günde şahsım ve Manisa için önemli bir açıklama yapmayı uygun buldum.

Tüm basın mensubu arkadaşlarıma saygılar sunuyor, işlerinde başarılar diliyorum.

Orkun Şıktaşlı İnşaat Mühendisi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.