Manisa'da Bugün

ORKUN ŞIKTAŞLI İLK VAADİNİ AÇIKLADI

SİYASET

AK Parti Manisa Büyükşehir Aday Adaylığı sürecinde ziyaretlerini sürdüren Orkun ŞIKTAŞLI, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç’a konuk oldu. Aytaç’ın Manisa’nın otopark sorununa ilişkin “Çözüm İçin Projeleriniz Varmı?” sorusuna yanıt veren ŞIKTAŞLI, “Otoparak sorununu 1 yıl içerisinde çözerim. Projemiz elimizde hazır” dedi.

 AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Orkun Şıktaşlı Basın-Yayın kuruluşları ziyaretleri kapsamında Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Aytaç’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren deneyimli gazeteci Aytaç, zorlu süreçte Ş ŞIKTAŞLI’ya başarılar diledi. Şıktaşlı’ya sürecin özellikle aday adayları açısından hayli zorlu geçeceğini ifade eden Aytaç, aday adaylığı süreci ve projeleri hakkında ŞIKTAŞLI’dan bilgiler aldı. Şıktaşlı, “Polikitaya giriş amacımız olarak Ankara siyaseti yerine mahalli siyaseti tercih ettik. Mesleğimizi de ona göre belirledik. Ankara’da ne varsa aynı şekilde aynısı Manisa’da da var. Demir, çimento, insan ve coğrafya. Manisa’da tüm bunlara sahibiz. Geçmişte siyasi partilerin farklı kademelerinde görev yaptım. Bu yöneticilik, oldu, meclis üyeliği oldu. Şehircilik ve belediyecilik konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Siyasette yer aldığım süreçte Ankara’da bir makam sahibi olma düşüncem olmadı. Kendimi sadece ve sadece şehircilik ve belediyecilik konusunda geliştirdim. Manisa 2014 Yerel Seçimlerine büyükşehir olarak girecek. Dolayısı ile o koltuğu dolduracak kişinin de gerekli birikim ve donanıma sahip olması gerekiyor. Manisa’yı iyi tanıyan analiz etmiş bir siyasetçi olarak dersimi belediyecilik yönünde çok iyi çalışarak bu günlere geldim. Biz geçmiş dönemlerde de aday olup kaybetsek bile elimizdeki projeleri seçimi kazanan belediye başkanı ile paylaştık. Sonuçta yapılan her şey Manisa için” dedi.

Aday adaylığı sürecinde yola kendi başına hareket ederek çıkmadığını ifade ederek sözlerini sürdüren ŞIKTAŞLI, “Bundan 5 yıl önce 2008 yılının Aralık ayında sayın Bülent Arınç ağabeyim aday adayı olmamı telkin etti. Bende bunun üzerine aday adayı oldum” diye konuştu. Önümüzdeki süreç içerisinde gerek kamuoyu araştırmaları gerekse teşkilat içi istişareler ile aday konusunda en doğru kararın verileceğinin altını çizen Şıktaşlı, iddiasını ortaya koyarak, “Manisa’nın ihtiyacı olan projeler şuan için elimizde. Manisa’nın kanayan yarası haline gelen otopark sorununu göreve gelmem durumunda 1 yıl içerisinde çözeceğimi çok rahatlıkla söyleyebilirim. Aslında bu kodar kolay işler Manisa’da neden yapılamıyor. Bunlar da Manisalıların sorgulamaları gereken konular”dedi. Duayen gazeteci Ertuğrul Aytaç ise, siysette iddianın çok önemli olduğuna işaret ederek bununla birlikte öne sürülen projelerin onda birinin bile gerçekleştirilmiş olmasının o kişi tarafından büyük bir başarı olacağını sözlerine ekledi. Aytaç, “Sistemi , belediyeciliği, iyi biliyorsan Ankara’dan temin edemeyeceğin bir şey yok. Süreç tabi zorlu bir süreç olacak. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.