Manisa'da Bugün

ÖZDAĞ; "CENGİZ ERGÜN DOĞRU İŞLER YAPMIYOR"

SİYASET

Revizyon İmar Planına değinen AK Parti Manisa Milletvekili Doç Dr. Selçuk Özdağ, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün doğru işler yapmadığını öne sürdü. Özdağ; “Vatandaş Belediye Başkanı ve MHP grubunun düşündüğü Revizyon İmar Planından dolayı muzdarip ve şikâyetçi. Vatandaşı mağdur ve mutsuz ederek bir şeyler yapmak doğru değildir” dedi.

 Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibinin halk ayaklanmasıyla karşılaşıldığını belirten Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ; “İshak Çelebi’de böyle oldu, Barbaros’ta böyle oldu. Dumlupınar’da böyle oldu. Beni Meclise gönderen Saygıdeğer Manisa halkının her zaman yanındayım. Halkımla beraberim. Manisa ve Manisalının aleyhine olacak hiçbir işe imza attırmayız. Gerek iktidar partisinin mensubu olarak ister milletvekili ister vatandaş olarak bu işlerin karşısında olurum. Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün bu tutumlarıyla yanlış yapıyor. Bu tutumundan dolayı da uzun zamandır Belediye’de imarla ilgili çatışmalar ve huzursuzluklar var. Manisa huzur kentidir. Lütfen herkes görevini yaparken doğru yapsın. İnşallah 2014 seçimleri AK Parti’nin zaferiyle sonuçlanacak. Biz hem halkımızı mutlu edeceğiz. Hem de insanımıza gelecek endişesi yaşatmayacağız. Manisa’nın insanları sevgi dolu, hoşgörülü insanlar. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü Manisa ve Manisalının huzuru için bir kez daha doğru düşünme konusunda uyarıyorum. Sayın Ergün halkıyla ve tüm parti meclis üyeleriyle anlaşarak, uzlaşarak bu işin üstesinden gelmelidir” diye konuştu.
Yeni imar yasasıyla birlikte apartman yapılacak yerlerin altına otopark yapma zorunluluğunu getirdiklerini belirten Özdağ, “Şehirleşme açısından Manisa’nın köklü değişikliklere ihtiyacı var. Bu şehir ne güneş, ne gökyüzü görüyor ne de rüzgar alıyor. Rüzgar almayan, güneş ve gökyüzü görmeyen insanlar psikolojik olarak hastalanırlar. Osmanlı buna çok dikkat etmiştir. Manisa şehzadeler şehri, Osmanlı şehri ama binalaşma olarak ne yazık ki bu yapılanma Osmanlıya yakışmıyor. Otoparkı, bahçesi, vatandaşlarımızın gidebileceği yerler çok sınırlı. Kahvehaneler tıklım tıklım dolu ama hani sosyal tesisler? Hani sosyal belediyecilik? Bu yüzden Manisa’mızın yeniden imar planına, kentsel dönüşeme ihtiyacı var” dedi.

Yunus Emre ve Şehzadeler ilçeleriyle beraber Manisa’nın 2014 yılından itibaren ikiye bölüneceğini belirten Özdağ, “Her iki Büyükşehir’e bağlı merkez ilçe belediyesiyle Manisa apayrı bir konuma sahip olacak. Her iki ilçenin sanayi sitesi, hastanesi, okulu ve buna benzer önemli yerleri olacak. Bunlar her iki ilçemize hayat verecek, ekonomik girdi sağlayacak. Şehir bünyesi genelinde de dengeli büyüme olacak. AK Parti iktidarı olarak güzel yatırımlar yapıyoruz, güzel projelere imza atıyoruz. İhracatta 7. Sırada olan Manisa’yı ilk beş sıraya taşımak istiyoruz” ifadesinde bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.