Manisa'da Bugün

Özgür Özel Adil Gür'e Yüklendi

SİYASET

Manisa Girişimciler Derneği tarafından düzenlenen bir geceye katılan ve burada yerel seçimlere ve ülke gündemine ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunan A&G Araştırma Şirketinin patronu Sayın Adil Gür’ün değerlendirmelerine ve bu toplantıda kullandığı ifadelerine yönelik olarak bir açıklama yapma gereği doğmuştur.

 Sayın Adil Gür’e ve ülkemizde bu şekilde kamuoyu yoklaması yapan şirketlere saygı duymakla birlikte, Sayın Gür’ün MAGİD’ın gecesinde yaptığı talihsiz değerlendirmenin aslında bir seçim anketi sonucunu değil kendisinin kişisel kanaatini ortaya koyduğunu üzülerek gördüm. Çünkü kamuoyu araştırmaları bilimsel ve tarafsız olmalıdır. Sayın Gür’ün yaptığı değerlendirme ise ancak bilimsellikten ziyade bir siyasi söyleme yakın olmakla ve taraf olmakla nitelendirilebilir.

A&G’nin Manisa’daki bu çıkışı ve ‘CHP’nin hiç şansı yok, hatta MHP ise AKP’den de şanslı olabilir’ yaklaşımı, üstelik A&G şirketi Belediye ile çalışıyor ve MHP’nin geneldeki oyu %15’lerde ve CHP de %30’lar bandında seyrediyorken son derece saygı duyduğumuz kamuoyu araştırmalarına gölge düşürmüştür. Manisa Belediyesi ile çalışmaya başlamış olan, yani ona hizmet etmekte olan, bundan sonraki süreçte de yoğun bir çalışma programı içerisinde olması beklenen bir kuruluşun ‘meslek etiği’ açısından meseleyi bu şekilde değerlendirmesini sakıncalı, sorunlu buluyoruz. Bu yaklaşımın, seçmen davranışını ölçmekten çok bir algı yaratma, algıyı yönetme ve açıkça seçmen davranışını yönlendirme olduğunu üzülerek ifade etmek isterim.

CHP’nin Manisa’da 2011 seçimlerinde aldığı sonuçlar ve seçimlerin hemen ertesi günü 3 milletvekili ile 16 ilçe, 68 belde ve 780 köyde gece gündüz demeden başlattığı ve ivmesini hiçbir şekilde kaybetmeden devam ettirdiği çalışmaları ortadadır. Yapılacak yerel seçimin büyükşehir yasasından dolayı yeni seçmenleri olan köyler ve beldelerde de yapılan pek çok kamuoyu araştırmasında ortaya konulduğu gibi CHP’nin ilçelerde, beldelerde ve köylerde yükselişte olduğu bilinen bir gerçektir. Bu gerçeğe rağmen, partimizin bu yerel seçimlerde hiç şansının olmadığının söylenmesi üstelik ‘Genel Başkanları aday olsa dahi…’ ifadesinin kullanılması ‘tarafsızlığın, mesleki etiğin’ ve bilimselliğin dili olamamıştır. Bu söylem tarafsızlığın olmadığı gibi, siyasi nezaketin de dili değildir. Çünkü bir siyasal partinin Genel Başkanı ile ilgili ancak siyasilerin birbirine kullanabilecekleri bu ifade, tarafsız olması gereken bir kuruluşun başındaki kişiye ve onun ağzına yakışmamıştır. Şunu herkes iyi bilmelidir ki; siyaset seçim anketleri ile değil, sandık sonuçları ile yani halk iradesi ile şekillenir ve seçim anketleri de kamuoyunu yönlendirme değil, aksine tarafsızlık ve bilimsellik içerisinde ele alınması gereken sosyolojik bir araçtır.

İşte tüm bu nedenlerle yapılan bu talihsiz değerlendirmenin kamuoyumuz tarafından bir de bu yönüyle değerlendirilmesini diliyor, saygılar sunuyorum.

Ecz. Özgür ÖZEL

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.