Manisa'da Bugün

ÖZGÜR ÖZEL ATAMA SKANDALINA EL ATTI

SİYASET

Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel Manisa'da geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan atama skandalını Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU'na sordu

 Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel Manisa'da geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan atama skandalını Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU'na sordu.
7 Mart 2013 tarihinde verdiğim 7/19626 ve 7/19628 esas numaralı iki ayrı soru önergesi ile Kamu Hastane Birliklerine gerek Manisa’da gerekse diğer illerdeki skandal atamaları sormuş ve verdiğim soru önergelerinden 7/19628 esas numaralı soru önergeme Bakanlığınız tarafından 11 Eylül 2013 tarihinde cevap almıştım. Ancak soru önergemde yer alan çeşitli iddialara ilgili cevapta herhangi bir yanıt verilmemiş, verilmediği gibi bu iddialara son günlerde yenileri eklenmiştir. Söz konusu önergede yer alan iddialar;

AKP İl Yöneticisi ve futbol antrenörü Selman Alkış Kırkağaç Devlet Hastanesi Müdür Yardımcılığına, AKP İl Yöneticisi Abdullah Polat’ın kardeşi, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Müdürlüğüne, AKP İl Yöneticisi Osman Sönmez’in kendi fırınında birlikte çalıştığı eşi, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde Müdür Yardımcılığına,kırtasiye dükkânı işleten AKP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Buruş, Manisa Devlet Hastanesinde Müdür Yardımcılığına, AKP İl Yöneticisi Sait Başbelen’in birlikte kahvehane işlettiği oğlu Manisa Devlet Hastanesinde Müdür Yardımcılığına, AKP Merkez İlçe Yöneticisi Bahadır Say’ın öğretmenlik ataması bekleyen kardeşi Manisa Devlet Hastanesinde Müdürlüğe getirildiği yönündedir.

Bu iddialar tarafınızdan cevaplanmadığı gibi, şimdi de bu iddialara yenileri eklenmiştir. Bu iddialara göre;

Kıbrıs’ta bir otelde çalışan A. S. P. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde İdari Mali İşler Müdür Yardımcılığına, Açık Öğretim İşletme mezunu E.S. Manisa Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürlüğüne, Beden Eğitimi mezunu O.Y. Merkez Efendi Hastanesi Hasta Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcılığına, Sosyoloji mezunu Y.Y. Kula Devlet Hastanesi Müdür Yardımcılığına getirilmiştir.

Bu nedenle;

1. Yukarıda bahsi geçen kişilerle ilgili iddialar doğru mudur?

2. Adı anılan kişiler iddia edildiği gibi söz konusu kurumlarda göreve başlamışlar mıdır? Bu kişiler şu anda hangi kurumda ve hangi pozisyonda görev yapmaktadırlar?

3. Bu kişilerin her birinin eğitim durumları nedir? Atandıkları görevler için gerekli olan yeterliliğe ve şartlara haiz midirler?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.