Manisa'da Bugün

ÖZGÜR ÖZEL “BU İŞİN UCU BÜYÜK USTA'YA DOKUNUYOR

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Özel 4 eski Bakan hakkındaki yolsuzluk iddiaları ile kurulmuş olan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 5 Ocak günü verdiği Yüce Divan kararını değerlendirdi.

CHP’li Özel organize suç örgütlerinin aşağıdan yukarı çökertildiğini söyleyerek, işin ucunun büyük ustaya dokunduğunu kaydetti.
CHP’li Özel’in açıklaması şöyle:

BU İŞİN UCU “BÜYÜK USTA”YA DOKUNUYOR
“Bugün hepimiz biliyoruz ki, organize suç örgütleri yukarıdan aşağıya yönetilir ama aşağıdan yukarıya çökertilir. 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası dün Meclis’te verilen karar bir kez daha gösterdi ki; bu işin ucu “büyük usta”ya dokunuyor.

TARİHİN ÖNÜNDE AKLANAMAZLAR

“Oysa geçen hafta Yüce Divan’a sevk yönünde bir eğilim vardı ancak son dakika birileri bu işe el attı ve dün 9’a 5 oyla bu 4 eski Bakan’ın Yüce Divan’a sevkine hayır denildi. Şimdi bizler ay sonunda Meclis’te yapılan oylamayı bekliyoruz. Daha düne kadar, çikolata kutusundaki paralar, takım elbise kılıflarındaki paralar Egemen Bağış’ındı. Para kasaları Muammer Güler’in, 700 bin dolarlık kol saati ise Zafer Çağlayan’ındı. Ama dün AKP’li 9 milletvekili hayır oyu vererek 4 Bakan hakkındaki tüm bu suçlara ortak oldu. Biliyoruz ki, eğer AKP ay sonunda Meclis’te yapılacak oylamalarda “hayır” oyu verir ve 4 eski Bakanı Yüce Divan’a göndermezse, evlerden, ofislerden çıkan bu kutuların, saatlerin mülkiyeti ve yapılan yolsuzluğun, rüşvetin vebali AKP’ye geçecek ve tarih önünde aklanamayacak hale geleceklerdir.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.