Manisa'da Bugün

ÖZGÜR ÖZEL EMEKLİNİN UMUDU İLE OYNAMAYIN

SİYASET

Dün Manisa’da emeklilere banka promosyonu taleplerini dile getiren Manisa Emekli-Sen’in imza kampanyasına CHP’li Özgür Özel’de imza atarak destek vermişti.

 Dün Manisa’da emeklilere banka promosyonu taleplerini dile getiren Manisa Emekli-Sen’in imza kampanyasına CHP’li Özgür Özel’de imza atarak destek vermişti. Özel, bugün konuyu Meclis gündemine taşıyarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e emeklilere verilecek banka promosyonlarını sordu.

Özel, soru önergesinde; konunun uzun bir süredir Bakanlığın gündeminde olduğunu ve kamuoyunda da çokça konuşulduğunu belirterek, emeklilere banka promosyonu verilmesine ilişkin olarak yüksek bir beklenti yaratıldığını ve adeta emeklilerimizin umutları ile oynandığını söyledi.

Özel Bakan Çelik’in cevaplaması istemiyle Meclise sunduğu soru önergesinde; “SGK’nın her yıl yaklaşık 10 milyon 400 bin emekliye bankalar ve PTT aracılığıyla yılda 122 milyar liralık maaş ödediği düşünüldüğünde SGK’nın bankalar ile yaptığı pazarlığı bir türlü sonuçlandıramamış olması anlaşılır gibi değildir. Açlık sınırının bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 3 bin lirayı geçtiği ülkemizde, son açıklanan enflasyon rakamları ile mutfak enflasyonun cepleri yaktığı, insanlarımızın yoksulluk ile mücadele ettiği bir ortamda ortalama emekli aylığının bir ailenin geçimini sağlamaktan oldukça uzak bir rakama denk düştüğü ise aşikardır.” dedi.

Özel’in soru önergesinde yer alan sorular ise şöyle:

1. Bakanlığınız bugüne kadar emeklilere verilecek banka promosyonu ile ilgili bankalarla toplamda kaç kez görüşme masasına oturmuştur?

2. Bu görüşmeler sırasında hükümetinizin ve bankaların ortak noktaya gelememesinin ve yıllardır sözünü verdiğiniz “emekliye promosyon” sözünün icraata dökülemeyişinin sebebi nedir?

3. Hükümetinizin emeklilere banka promosyonu ile ilgili zaman planlaması nasıldır? Yıllarca her platformda dile getirdiğiniz ama bir türlü yerine getiremediğiniz bu sözün seçim arifesine mi yetiştirilmesi düşünülmektedir?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.