Manisa'da Bugün

ÖZGÜR ÖZEL SANAYİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel geçtiğimiz gün Saruhanlı’ya yaptığı ziyarette sanayi esnafını gezdi.

CHP’nin Saruhanlı Belediye Başkan Aday Adayı Muharem Ekici ile birlikte esnafın sorunlarını dinledi. Saruhanlı Sanayi esnafını Gümülceli Belediye Başkanı Ayhan Adağ, Nuriye Belediye Başkanı Hasan Karapehlivan, Saruhanlı İlçe Başkanı Mümin Ulutürk, Saruhanlı Belediye Başkan adayı Muharrem Ekici, İl, İlçe Yöneticileri ve çok sayıda partili ile birlikte ziyaret eden Özel, tek tek bütün esnafla konuştu, onların dertlerini dinledi.
 
Özel, son yıllarda artık iyiden iyiye her kesimden şikayetlerin yükseldiğini, çiftçinin de, memurun da, işçinin de, esnafın da durumunun kötü olduğunu ve gittiği her ilçede, her beldede ve her köyde aynı sorunları dinlediğini ifade ederek, Saruhanlı Sanayi esnafının da burada tek tek sorunlarını dinlediklerini kaydetti. Özellikle, bugün en büyük sorunun emekli olan esnaftan alınan sosyal güvenlik prim kesintileri olduğunu söyleyen Özel, Saruhanlı’da da hemen hemen bütün esnafımız bu konuda dert yanıyor dedi. Ayrıca Saruhanlı Sanayi esnafının en büyük sıkıntılarından bir diğerinin de Sanayi Sitesinin Karayolları tarafından bir girişinin kapatılması olduğunu ifade eden Özel, esnafın bir diğer sorunun bu olduğunu ve bu nedenle burada işlerin her geçen gün biraz daha kötüye gittiğini öğrendiğini belirtti. Buradaki esnafın sorunlarını dinleyen ve onlarla çay içen Özel, Saruhanlı Sanayi Sitesindeki esnafa gerekli ilgi ve özenin gösterilmediğini üzülerek gördüğünü de sözlerine ekledi. 
 
Özel İddialı Konuştu: Manisa’da 17 İlçeye Talibiz
 
Ziyareti sırasında yerel seçimlere ilişkin de düşüncelerini belirten Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iddialı olduğunu ve kendilerinin Manisa’da 17 ilçeye de talip olduklarını kaydetti. CHP olarak bazı bölgelerde belediye başkanlığı için çok sayıda aday adaylarının bulunduğunu, bunları temayül yoklamaları, kamuoyu araştırmaları ve merkez yoklaması ile teke düşürmeye çalıştıklarını ifade eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Saruhanlı’da örgütsel bir mutabakatımız var. Aday adayımız Diş Hekimi Muharrem Ekici ismi üzerinde mutabakat sağlandı. Biz kendisine artık aday adayı değil, aday diyoruz. Önümüzdeki günlerde kendisinin adaylığı resmi olarak açıklanacak. Kendisi ise şimdiden Saruhanlı’nın belde ve köylerinde çalışmalara başladı. Bizde ona destek olmak için buradayız. Adayımıza karşı büyük bir teveccüh var. Mesleği itibariyle de insan ilişkileri son derece kuvvetli, bu da bizi Saruhanlı’da güçlü kılıyor. Karşımızda yıpranmış bir AKP belediyesi var. Sözleri tutamamış bir belediye var. Esnafla, çiftçiyle, memur kesimiyle kavgalı bir AKP belediyesi var. Saruhanlı’yı kazanmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Manisa’daki 17 ilçenin hepsine talibiz. Cumhuriyet Halk Partisi adayları ile, çalışmaları ile tek tek yerel seçimlerdeki iddiasını ortaya koyuyor. Ama Saruhanlı’ya garanti gözüyle bakıyoruz. CHP’nin Manisa’da zorlanmadan seçim kazanabileceği 5 ilçe arasında, Saruhanlı ve Akhisar da var.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.