Manisa'da Bugün

ÖZGÜR ÖZEL SİNCAN CEZAEVİNDE BALBAY'IN TAHLİYESİNİ BEKLİYOR

SİYASET

Manisa Chp Milletvekili Özgür Özel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından özel olarak görevlendirilerek Mustafa Balbay’ın tahliyesi beklemek için Sincan Kapalı Cezaevine gitti.

 Manisa Chp Milletvekili Özgür Özel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından özel olarak görevlendirilerek Mustafa Balbay’ın tahliyesi beklemek için Sincan Kapalı Cezaevine gitti.
CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu üyesi Özgür Özel gerek Silivri Cezaevinde gerekse Sincan cezaevinde her ay birkaç kez ziyarette bulunduğu ve 4 yıl 278 gündür tutuklu bulunan CHP milletvekili ve gazeteci Sayın Mustafa Balbay’ı geçtiğimiz hafta Komisyon üyeleri ile birlikte ziyaret etmişti.

Uzun tutukluluk süresi ile ilgili Anayasa Mahkemesinin verdiği tarihi kararın üzerine yapılan bu ziyaretin ardından CHP’li Özel, görevlendirme ile bir kez daha bugün Sincan Cezaevine gitti.

Balbay’ın avukatı da Anayasa Mahkemesinin bu kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine Balbay’ın tahliyesi için dilekçe verdi. Balbay'ın avukatlarından alınan bilgiye göre, Ergenkon savcıları perşembe akşamı mahkemeye verdiği mütalaada, mahkemenin Anayasa Mahkemesi kararına uyularak, Balbay'ın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden gelecek kararı bekleyen kalabalık bir CHP heyeti Sincan Cezaevi önünde Balbay’ın tahliyesini bekliyor. CHP’nin Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve partililer, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için savcının tahliye talep ettiği haberlerinin ardından Silivri’den gelecek kararı bekliyor.

-KILIÇDAROĞLU’NDAN TALİMAT-

CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Manisa Milletvekili Özgür Özel ise PM üyeleriyle birlikte Balbay’ın tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’ne gelerek, tahliyeye ilişkin hazırlıkları değerlendirdi. Burada partiye ait araçlar da bekletilirken, Balbay tahliye olması durumunda parti aracıyla cezaevinden çıkarılacak.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da milletvekillerine Balbay’ı cezaevinde karşılama talimatı verdiği belirtildi.

CHP Manisa Milletvekili Özel, yaptığı açıklamada Silivri’den Anayasa Mahkemesi’nin kararının aksi yönünde bir karar beklemediklerini ifade ederek, “Balbay’ın artık tahliye edilmesini bekliyoruz. Tahliye kararı verilmesi durumunda, Balbay’ın ailesine kavuşması için ona refakat edeceğiz. Bunun, cezaevleri komisyonu olarak tatsız ziyaretlerimizin yanında ilk kez büyük bir keyif alarak yapacağımız bir görev olmasını umut ediyoruz. Balbay’ın tahliye olması durumunda, onu Sincan’da kalabalık bir grup olarak karşılayacağız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.