Manisa'da Bugün

Recai Berber Murat Baybatur ve Ak Parti İl Teskilatina destek verdi

SİYASET

Ak Parti milletvekili Recai Berber gundeme iliskin ozel aciklamalarda bulundu

 AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa il teşkilatıyla Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağ arasında yaşanan 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında Manisa’nın başarılı olup olmadığı konusundaki tartışmalara son noktayı koydu. Berber, “Herkes çok iyi biliyor ki bundan 5 ay önce yapılan yerel seçimlere göre çok daha iyi bir sonuç aldığımız ortadadır” dedi.

Ferdi UZUN

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarından sonra AK Parti Manisa İl Teşkilatı ile Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağarasında yaşanan seçim sonuçlarında Manisa’nın başarılı olup olmadığı yönündeki tartışmalarına AK Parti Manisa milletvekili Recai Berber de katıldı. Tanrıverdi ve Özdağ’ın“Manisa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olmuştur” şeklindeki açıklamalarını yersiz bulan Recai Berber, “Seçim sonuçlarıyla ilgili böyle kamuoyu önünde böyle konuşmalar yapılmasına taraftar değilim. Herkes çok iyi biliyor ki bundan 5 ay önce yapılan yerel seçimlere göre çok daha iyi bir sonuç aldığımız ortadadır. Teşkilatımızın bazı yerlerde aksaklıkları olabilir ama teşkilatımızı bütün olarak başarısız olarak nitelemek doğru bir davranış değildir” dedi.

Başarıyı halk takdir eder

Parti içi yaşanan olayları kamuoyu önünde konuşmanın partiye zarar verdiğine dikkat çeken Berber, “Bizler teşkilatımızla beraber ve milletvekilleri olarak hem bu seçim sonuçlarından sonra önümüzdeki dönem seçimlerine çalışmalara devam edeceğiz. Bu noktada kamuoyu önünde bu tip tartışmaların yapılması yersizdir. Sonuçlar bizim başarılı veya başarısız dememizle olmaz. Bunu halk takdir eder” diye konuştu.

2011 seçimleriyle karşılaştırılamaz

Tanrıverdi ve Özdağ’ın cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını 2011 genel seçim sonuçlarıyla kıyaslamasını doğru bulmadığını vurgulayan Berber, “Ortada bir realite var: 5 ay önce yapılan seçim sonuçlarına göre çok daha iyi bir sonuç elde edilmiştir. Bunun dışında her seçimi kendi içinde değerlendirmek lazım. Hele hele kalkıp 2011 genel seçimleriyle karşılaştırmak hiç doğru olmaz. Sonuç itibariyle biz bu seçimlerde Manisa’da iyi bir sonuç aldığımızı düşünüyoruz” diye konuştu. Yeni kabinede Manisa’dan bir ismin olup olmayacağı yönündeki konuşmalar hakkında da açıklama yapan Berber, “Bu yeni başbakanımızın takdiri olacaktır. Hem ege bölgesinde hem de Manisa’dan bir ismin olmasını bekleriz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.