Manisa'da Bugün

SELÇUK ÖZDAĞ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE CHP'Yİ SUÇLADI

SİYASET

SELÇUK ÖZDAĞ GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE CHP'Yİ SUÇLADI

 Milletvekili Selçuk Özdağ'ın iddiaları şöyle: “Gezi Parkı eylemleri ne bir ağaç ne bir böcek ve doğa sevgisi için yapılmıştır. Elbetteki çevre ve doğa sevgisi açısından duyarlı olan vatandaşlarda vardı ama bu bir toplumsal mühendislik olayıdır. Bu olayın içinde ajan, provokatörler vardır. Türkiye’nin 49 ilinde yapılan eylemler ve 70 Trilyona mal olan zararlar aşırı sol Marksist, Leninist, Maolist örgütlerin örgütlenmesinin neticesi olabilir. Ama olayın daha arka planını görmek lazım. Buzdağının görünmeyen kısmının arka planında Adalet ve Kalkınma Partisinden sandıkta hesap soramayanların sokakta hesap sorabiliriz düşüncesinin yansıdığını görüyorum. Gezi Parkı olaylarının bir başka boyutu 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yerel Yönetimler seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanlığını AK Partinin elinden alabilirmiyizin bir senaryosu ve provasıdır. Bu yapı bu plan için dizayn edilmiştir. Dikkatleri bu yöne çekmek istiyorum.”

CHP'NİN HAYALİ

Gezi Parkında çevrecilerin eylemini duyar duymaz Kadıköy’de gerçekleştirilmesi planlanan mitingini iptal eden CHP ile karşıya olunduğunu kaydeden Özdağ; “Mitinglerini iptal ederek Taksime destek vermeye geldiler. Aynı zamanda tüm bunlar yaşanırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesini alacağız ifadesini kullandı. Bu olayların arkasında CHP ve diğer grupların İstanbul Büyükşehir Belediyesini AK Partinin elinden alma planları da yatmaktadır. Gezi Parkıyla ilgili ortaya çıkan eylemler dış destekli olduğu gibi, emperyalist devletlere hizmet eden iç boyutta vardır. Meselenin İstanbul’da ki 3. Boğaz Köprüsü, Sinop’ta ki, Mersin’de ki Nükleer Santraller, İstanbul’da ki Havaalanı, Marmaray ve diğer önemli projelere karşı tahammülsüzlük vardır. Ama meselenin diğer boyutunda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi boyutudur. CHP’nin başını çektiği bu boyut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ı başarısız gösterme operasyonudur. Başkan Topbaş’ın yaptıklarını karalama, unutturma ve yok sayma eylemleri mevcuttur. CHP acaba AK Parti Belediye Başkanlığını AK Partinin elinden alabilir miyiz? Provokasyonu, protestosu, manipülasyonuna girişmiştir. Ama halkımız her zaman olduğu gibi olaylara sağduyulu yaklaşmıştır. Yapılanları biliyor. Metroları, Marmaray’ları, çevre düzenlemelerini, ağaçlandırma çalışmalarını, şehri rahatlatacak çalışmaları, su ile ilgili yapılanları yani modern ve marka şehircilik nasıl olur gerçeğini AK Parti Belediyeciliği ile gösterildiğini biliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş başkanlığında halkın gözüne, gönlüne ve hafızasına Belediyecilik başarısını takdim etmeye devam edecektir” dedi.

Taksim meydanında bedava bira dağıtıldığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ; “Bu bedava biraları kim dağıtmaktadır, kimler dağıttırmaktadır, sponsoru kimdir? Bedava içki dağıtımının çıkardığımız alkol yasasıyla alakası var mıdır? Alkol baronlarının dağıtımda etkisi var mıdır? Bu soruda sorulması gereken sorulardan bir tanesidir. Bu dikkat çekici husus milletimin takdirine sunuyorum” ifadesinde bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.