Manisa'da Bugün

SELÇUK ÖZDAĞ "KİMSE BENİM ESNAFIMA ZORLA KAMERA TAKTIRAMAZ"

SİYASET

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Manisa Valiliğinin yayımladığı genelgeyle ilgili olarak çok sert konuştu.

 Özdağ: "Ben konuyu Vali ve Emniyet Müdürüyle konuştum. Vali daha önce Kastamonu'da böyle bir uygulama yaptıklarını ve başarılı olduklarını söyledi. Ben Vali ve Emniyet Müdüre bu durumun doğru olmadığını söyledim. Hiç bir esnafa zorla kamera taktırmak doğru değildir. Hiç bir esnaf dayatma ve direktifle kamerasını takmaz. Güvenliğini sağlamak emniyetin işidir, istihbaratın işidir. Bu bir tavsiye kararı olabilir" dedi.

İzlenen yöntemi de eleştiren AK Partili Selçuk Özdağ; "Elbette ki tavsiyede bulunursunuz. Ama bunun bir yolu yordamı vardır. Esnafları çağırırsınız, toplantılar yaparsınız. Bu toplantılarda 'Hırsızlık ve dolandırıcılara karşı kamera takarsanız iyi olur' diye tavsiyede bulunabilirsiniz. Bunu güvenliği sağlamak için önemli bir adım olarak görüyorum. Ancak hiç bir esnaf kamera takma zorunluluğunda değildir. Burası demokratik bir ülkedir, burası bir hukuk devletidir. İnsanlar ancak kendi istedikleri yere kamera takarlar, isterlerse iş yerlerine isterlerse apartmanlarına. Esnafa dayatma yapılamaz" dedi.

KANUN DIŞI

Özdağ; "Bu yazı iyi niyetle hazırlanmış bir yazı. Ancak genelgenin içeriği doğru değil. Burada 'İmkanı olanlar yapsın, imkanı olmayanlar yapmasınlar' demek lazımdı. Bu ülkede kanun dışı hiç bir uygulama yapılamaz. Kanunu vermediği hukukun vermediği bir yetkiyi hiç kimse 'Bu benim yetkim' diyemez. Ben bunu Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve Vali Erdoğan Bektaş'a söyledim." dedi.

GENELGEYİ GERİ ÇEKİN

Milletvekili Selçuk Özdağ bu konuda Vali ve Emniyet Müdürünü uyardığını belirterek, "Onlara bu yazınızı bu genelgeyi geri çekin dedim. Bu genelge kanunsuz, usulsüz ve hukuksuz bir genelgedir. Onlarda bana bunun bir tavsiye kararı olduğunu söylediler. Bildiğim kadarıyla genelgeyi esnafa tebliğ edenler bunun bir tavsiye kararı olduğunu söylüyorlar. Aksini biz kabul edemeyiz" diye konuştu.

ZATEN DOĞRU DEĞİL

Bu genelgenin yasadan veya anayasadan gücünü almadığını hatırlatan Milletvekili Selçuk Özdağ, "Bunun değiştirilmesi, yumuşatılması veya esnetilmesi gibi bir şey olamaz. Bu genelge zaten doğru değil. Tavsiye edilmesi gerekirken, 'esnafa kameranı tak yoksa ceza yazarım' demek doğru değildir. Benim vatandaşıma kimse zülüm edemez. Esnaf zaten parasını anlının teriyle kazanıyor. Vergi veriyor, eleman çalıştırıyor. Borç ödüyor, elektrik su parası ödüyor. Biz esnafın şartlarına daha da kolaylaştırmamız gerekirken zorlaştırma yolunu seçemeyiz. Ancak bu genelgeyle esnaf zor duruma sokuluyor" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.