Manisa'da Bugün

Selçuk Özdağ; “Türkiye’de ki sol taklitçidir”

SİYASET

Türkiye’de günlerdir yapılan ve bir anda gündeme oturan ‘Duran Adam’ eylemlerini taklitçilik olarak nitelendiren Ak parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ;” Ayakta durma eylemi yaratıcı bir eylem değil, taklitçi bir eylemdir. Maalesef Türkiye’de ki sol taklitçidir.

 AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturan Duran Adam’ eylemlerini yorumladı. ‘Türkiye’de ayakta durarak yapılan protestoların yaratıcılıkla, estetikle, yenilikle, orjinallikle hiçbir alakası yoktur’ diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ; “Ayakta durma eylemi yaratıcı bir eylem değil taklitçi bir eylemdir. Maalesef Türkiye’de ki sol taklitçidir. Dışarıdan medet umar ve hiçbir zaman Türk solu olmamıştır. Türkiye’de ki solun yapmış olduklarına yeniden bir kez daha bakmak gerekmektedir. Bugün Türkiye’de yapılan eylemlerin hürriyetle, insan hak ve özgürlüklerinin talep edilmesiyle, inanç, teşebbüs ve fikir hürriyetiyle hiçbir alakası yoktur. Tamamen 12 Eylül öncesi kızıl yıldızlı, orak çekiçli bayraklarla yapamadıklarını şimdi sözde Atatürk maskesiyle, sözde Türk bayrağı maskesiyle yeniden yapmak istiyorlar” diye konuştu. “Duran Adam protestosunu ilk Macarlar uyguladı” Duran adam protestosunu 1956 yılında ilk olarak Macarların uyguladığını kaydeden Özdağ; “Özellikle 1956 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin yani Komünist Rusya’nın desteklediği Stalinist hükümete Macarlar başkaldırarak direnmişlerdi. Bir öğrenci mitingi şeklinde başlayan olaylar bir anda tüm ülkeye yayıldı. Sovyet ordusunun komünist Rusya’nın kanlı bir şekilde bastırdığı komünizme isyan sırasında acımasızca 2500 Macar katledilmiştir. Yüz binlerce Macar ülkesini terk etmek zorunda kalmıştı. Hür dünya bu olaya sustuğu gibi ülkemizdeki Sosyalistlerin, Komünistlerin bu vahşete karşı kılları kıpırdamamıştı” bilgisini verdi. 
“Hükümete meydan okuyorlar”
Gezi parkı protestolarıyla eylemcilerin hükümete meydan okumaya çalıştığını dile getiren Selçuk Özdağ; “Gezi Parkı protestocuları sözde yeni bir protesto çeşidiyle hükümete meydan okumaya çalıştılar. Bu konuda görüş bildiren bazı kişiler, siyasetçiler duran adamın yaratıcılığından ve o eylemi yapanın zekâsından dem vurdular. Hâlbuki tarihi ve edebiyatı biraz bilselerdi bu olayların Macaristan’da geçtiğini bilirlerdi. Özellikle Tarık Buğra’nın “Ayakta durmak istiyorum” isimli tiyatro oyununu hatırlamalarını öneriyorum. Tarık Buğra oyununda Komünist Sovyet askerlerin bir odaya hapsettikleri özgürlükçü Macar gençlerinden oturmalarını isterler. Gençlerden biri buna uymaz ve bütün tehditlere karşın ayakta durmaya devam eder. Tiyatro oyunu ismini bu direnişten almıştır. Şimdi birileri Türkiye’de özgürlük istiyoruz diyerek bu tür eylemleri yaptılar. Önce yaktılar, yıktılar, döktüler. Bazılarının da tencere tava çaldığını gördüm. Bu tencere ve tava çalma eylemi de Şili’de Pnochet diktatörüne karşı bütün halk çalmıştı. Çünkü mutfaklarda tencere kaynamıyordu. Çünkü ülkede çok partili hayat yasaklanmıştı, vesayetçi bir yapı vardı” dedi. 
“Duran Adam eylemleri özenti”
Duran Adam eylemlerinin bir özentiden ibaret olduğuna vurgu yapan Selçuk Özdağ; “Bir özenti bir taklit içerisinde en son Gezi Parkını bahane ederek bazıları tencere tava çaldılar. Başkalarının hürriyetlerine zarar verecek, rahatsız edecek şekilde çaldılar. Oysa ki Türkiye’nin yüzde 70’i Türkiye’nin şu anki hem ekonomik hem de istikrarlı yönetiminden, özgürlükçü ortamdan memnun. Bu eylemleri yapanlara soruyorum bizim tarihi ve edebiyatı bilmediğimizi mi zannediyorlar? Bizim Şili’de Pnochet diktatörlüğü döneminde tencere, tavayı kimlerin çaldığını bilmediğimizi mi zannediyorlar? Veyahut ayakta duran Macar genci bilmediğimizi mi zannediyorlar? Hatta Tarık Buğra’nın belirttiğim oyunlarından dolayı rahatsızlıklarını bilmediğimizi mi zannediyorlar? Türkiye’de CHP’liler ve diğerleri bu tencere tava çalmaktan veyahut çalanları desteklemekten vazgeçmelidirler” görüşlerine yer verdi. 
“Solcular Türk Solu olmayı başaramadı”

Türkiye’de ki solcuların hiçbir zaman Türk solu olmayı başaramadığı için 12 Eylül öncesi ay yıldızlı bayrak yerine orak çekiç, Kızıl yıldızlı bayraklar salladığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ; “Türkiye’nin tarihine ve değerlerine saldırdılar. Bir türlü Türk insanının değerleriyle barışmadıkları için dinle, tarihle, hem de Türkün kültürü ve değerleriyle kavga ettiler. Bu nedenle ben Taklitçileri destekleyen CHP’yi kınıyorum. Hala bu eylemlerin içinde değildik şeklinde ifade kullanmalarını ise bütün kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlarından tüm Milletvekillerine kadar bu olayların içerisindeydi. TGB’nin eylemlerine, toplantılarına katıldılar. Zaten CHP’li Milletvekillerinin bir kısmı illegal örgütlerin, yapıların içerisinden geliyorlar. Günümüzde herkes internete sahip, teknolojiye sahip, Tüm hürriyetler günümüzde var. Hürriyet olmasaydı O twetler olmazdı. Face’de ve diğer sosyal medyada bu hakaretler yapılabilir miydi?” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.