Manisa'da Bugün

SERHAT ORHAN MANİSA BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINA İSYAN ETTİ

SİYASET

AK Parti Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan Manisa Belediyesi'nin kapı kapı dolaşıp propaganda yaptığını iddia etti.

 AK Parti Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan Manisa Belediyesi'nin kapı kapı dolaşıp propaganda yaptığını iddia etti.
Serhat Orhan yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
4-5 Ocak 2014 tarihinde şehrimizin çeşitli yerlerinden aldığımız şikâyet telefonları ile başlatmış olduğumuz incelemede çok çarpıcı sonuçlar elde edildi. Şikâyetin gerçekleştiği adreslere yaptığımız ziyarette evlerine çeşitli kişilerin geldiğini dile getiren vatandaşlar “Evlerimize kendilerini Manisa Belediyesi’nden geldiğini söyleyen kişiler geldi. Bizlere birtakım hediyeler verdiler. Daha sonra bu kişiler Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü tanıyıp tanımadığımızı sordular. Daha sonra Turgutlu Belediyesi ve Belediye Başkanımız’dan memnun olup olmadığımızı sordular. Bu sorulara normal bir şekilde cevap verdikten sonra “Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan hakkında da yolsuzluk dosyaları ve davaları bulunuyor” dediler. Bizde gerekli cevabı vererek evimizden uzaklaştırdık” dediler.

Bir süreden beri şehrimize Manisa Belediyesi’nin resmi plakalı arabaları ile gelen, kendilerini belediye görevlisi olarak tanıtan bu kişilere hiçbir şekilde Turgutlu Belediyesi ekipleri müdahale etmemiş; yaptıkları çalışmaları engelleme girişiminde bulunmamıştır. Zira Belediyeler kendilerini çeşitli broşür, kitapçık ve bültenlerle tanıtabilir; yaptıkları icraatları anlatabilir. Lakin yaşanan son olayda Manisa Belediye görevlisi olduğunu söyleyen, resmi plakalarla vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtan, siyasi ve insani ahlak ve terbiyeden uzak söylemlerde bulunan bu kişilerin yaptıkları tamamen “çamur at izi kalsın” şeklinde bir karalama kampanyasına dönüşmüştür.

Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanımız Serhat Orhan “Bir takım insanlar şehrimize gelip kendilerini Manisa Belediyesi görevlisi olarak tanıtıyor. Resmi plakalarla, şehrimizde Belediye dergisi, bülteni değil, çeşitli hediyeler dağıtılarak, bunlarla birlikte iftira ve yalanlar insanlara söyleniyor. Manisa Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün bu söylemlerden haberi olmadığını düşünmekteyim. Zira geçtiğimiz günlerde bahsettiğim “ülkücülük” konusu tam da bu duruma uymaktadır. Çünkü, bir dönem vatanı, milleti için mücadele eden, şehit olan, ailesinin fertlerini yitiren o güzel kişiler, kimsenin ardından dedikodu yapmadan, iftira atmadan, karalama kampanyaları yürütmeden doğru bildiklerini söyleyen ve doğru bildiklerinin yanında olan kişiler gerçek ülkücülük davasına sahipken, şimdilerde ise bazı kişiler karalama kampanyaları, iftiralar ve çeşitli çarpıtmalarla insanların kafalarını karıştırıp bir de kendilerine sözde ülkücü diyebiliyorlar. Onların bu anlamda vatan, millet için kendini kendisini, ailesini, yıllarını fedan eden ülkücü camia ile bir alakaları olduğunu düşünemiyorum.

Belediyecilik, Belediye Başkanlığı zor, meşakkatli fakat halkına hizmet edebilmenin mutluluğunu içinde barındıran çok güzel ve kutsal bir görevdir. Tabi ki çeşitli uygulama ve işlemlerden dolayı bazı Belediye Başkanları hakkında zaman zaman suçlamalar ve hatta çeşitli davalar olabilir. Bizler bu tür suçlama ve davaları hiçbir ortamda karalama kampanyası ve bu kişileri küçük düşürmek için kullanmadık. Bunu Sayın Cengiz Ergün çok iyi bilir. Fakat şahsım olarak şükürler olsun ki, hiçbir yolsuzluk davası ile ilgili durumum olmamasına rağmen bu iftirayı çıkartan ve kendisini Manisa Belediye görevlisi olarak tanıtanları kınıyorum. Bu iftiraları atanları bunları ispata davet ediyorum, aksi halde hepsi müfteridir. Bir kez daha bu kişilerin hiçbir ahlaka sığmayan bu davranışlarından Manisa Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün haberi olmadığını ümit ediyorum.” dedi.

Sözde Manisa Belediyesi personeli olduğunu söyleyerek şehrimizde dolaşıp Manisa Belediyesi hediyelerini dağıtan ve ağızlarından siyasi ve insani ahlak ve terbiyeden uzak iftira ve yalan söylemlerle insanları kandırmaya çalışan ekibin dağıttığı malzemelerin fotoğrafı ektedir. Kamu görevi yürüten, resmi personelin bu tür çirkin söylemlerde bulunmaması gerektiğini bilmemizden, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan bu kişileri ve bu olayı kınıyor; konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.