Manisa'da Bugün

SİNAN OĞAN MANİSA’DA KONUŞTU!

SİYASET

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Manisa Büyük Saruhan Otel’de destekçileriyle bir araya geldi. Hükümete terörle mücadele konusunda önerilerde bulunan Oğan, “Bu kadar fazla şehit vermemizin nedenlerinden biri yanlış stratejiler” dedi. Ayrıca Oğan, Manisa’dan tüm Türkiye’ye bir söz vererek, “Kurultayda Genel Başkan olduğumuzdan sonraki seçimde iktidar olacağız. İktidar olduğumuzda bu halk bir daha Soma’yı yaşamayacak.” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Manisa’yı ziyaret etti. Oğan’ın destekçileri Kuva-i Milliye Anıtı önünde yaklaşık 100 arabalık bir konvoy oluşturarak, Manisa’yı sokak sokak gezdi. 

Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, gezi sonrasında Büyük Saruhan Otel’e gelerek partililerle toplantı yaptı.

"ÜLKÜCÜ İRADEYİ TANIMIYORLAR"

Kurultay sürecini baştan sona değerlendiren Sinan Oğan, “1 Kasım seçimlerinde milletvekili sayımız 80’den 40’a düştü. Yaklaşık 2 milyon 200 bin oy 5 ay içerisinde eridi. Bunun nedenlerini sorgulamamız gerekir. 583 ülkücü imza toplayarak kurultaya gitmek istedi. Ben Genel Başkanımıza yeniden bir çağrı yapıyorum. Kurultayı toplayın. 583 imza varken kurultayı toplamamak, ülkücü iradeyi tanımamaktır. Genel Merkez ülkücü iradeyi tanımıyor. Bunca imza toplandı ve Genel Merkez ile mahkemelik olundu.” dedi.

"HÜKÜMET PYD’Yİ BESLEDİ"

Hükümetin PKK ve PYD’yi beslediğini vurgulayan Oğan, “Hükümet artık çözüm sürecinde yanlış yaptığını kabul edecek, ‘bizi paralel kandırdı’, ‘bizi ABD kandırdı’ diyecek ve ülkücülerin stratejisini izleyecek; ya da bu işi bırakarak hükümeti ülkücülere verecek. Suriye’de şu anda Rojava olarak adlandırılan yer Ayn-El-Arab’tır. Buranın 3 çevresi IŞİD terör örgütüyle kapalı. Bir çevresi de Türkiye. PKK’nın Suriye’deki kolu PYD, burada sokak çatışmalarını öğrendi. Daha sonra Suriye’den çıkarak Türkiye’ye geldiler ve Mehmetçik’e kurşun sıkmaya başladılar. Şimdi hükümete soruyorum. PYD’liler çatışmada yaralandığında nerede tedavi edildi? Ayn-El-Arab’ta silah fabrikaları yok. Sokak çatışmalarında mermiler nereden temin edildi? Biz bunların cevabını veriyoruz. Teröristler Türkiye’de tedavi edildi ve Suriye’ye geri gönderildi. Mermiler Türkiye’den PYD’ye gönderildi, şimdi o destekler Mehmetçik’e mermi olarak geri dönüyor.” diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEDE STRATEJİK HATALAR YAPILIYOR”

İktidarın terörle mücadelede stratejik hatalar yaptığını ve şehit sayısının yükselmesinin nedenlerinden birinin de bu yanlışlar olduğunu söyleyen MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, “Günümüzde teknoloji çok ilerledi. Yurtdışında şüpheli bir bina tespit edildiğinde ya bomba köpekleri ya da robotlar devreye giriyor. Bizdeyse şüpheli binalara askerimiz, polisimiz giriyor. Bu tür bölgelerde sivillerin yaşaması ihtimaline karşın anons yapacaksın, daha sonra da o binayı uzaktan patlatacaksın. Askerimizi, polisimizi, güvenlik güçlerimizi oraya göndermeyeceksin. Bir bomba imha uzmanına aynı gün içerisinde 25 ila 30 bombayı etkisiz hale getirttirmeyeceksin. Bunların hepsi çok sayıda şehit vermemizin etkenlerinden biri.” dedi.

“GENEL BAŞKAN SEÇİLDİKTEN SONRA İKTİDAR OLACAĞIZ”

MHP Kurultayında Genel Başkan olması takdirde bir sonraki seçimlerde iktidar olacaklarını ifade eden Sinan Oğan son olarak şöyle konuştu “Allah nasip ederse kurultayımızı yapacağız, Genel Başkan seçileceğiz. Genel Başkan seçildiğimizin hemen ardında iktidar olacağız. Ve Manisa’dan herkese bir söz veriyorum. İktidar olduktan sonra bir daha Soma faciası yaşamayacağız. Soma’nın önünde tekmelenen vatandaş görmeyeceğiz."

Oğan konuşmasının ardından vaadlerini destekçileriyle paylaştı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, özel görüşmeleri ardından kentten ayrıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.