Manisa'da Bugün

TANJU BALATLI MURAT BAYBATUR METREKAREYE 9 KİŞİ SIĞDIRDI

SİYASET

AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur'un geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada AK Parti Mitingine 63 bin kişi gelmiştir söylemine MHP İl Başkanı Tanju Balatlı cevap verdi.

AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur'un geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada AK Parti Mitingine 63 bin kişi gelmiştir söylemine MHP İl Başkanı Tanju Balatlı cevap verdi.
Tanju Balatlı şu açıklamalarda bulundu;

AKP İl Başkanı Sayın Murat Baybatur Sayın Başbakan’ın Manisa mitingi ardından kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Baybatur henüz ilçe belediye başkan adaylarını açıklanmamasından dolayı oluşan olumsuz havayı yok etmek amacıyla mesnetsiz, açıklamalarda bulunmuştur.

Sayın Başkanının mitingine katılımın 63 bin kişi olduğunu söyleyen Sayın İl Başkanı, bu rakama alana turnike kurarak mı ulaştı yoksa gönlünde geçen rakamı mı söyledi bunu merak etmekteyiz. Ama bize göre durum farklıdır. Alanın teknik olarak özellikleri bellidir. Cumhuriyet Meydanı 7 bin 300 Metrekare olduğuna göre bilimsel hesaplamalara göre en fazla 20 bin kişi alabilir. Baybatur’un dediği rakama ulaşabilmek için metrekareye 9 kişi sığması gerekir ki buda imkânsızdır. Ayrıca alanda çekilen fotoğraflar ve video kayıtları Baybatur’un tersini söylemektedir.

Manisa’daki daha önceki mitinglerinde photoshop kullanarak alanı doldurma kabiliyetlerini bildiğimiz AKP Manisa yöneticileri acaba bu seferde mi aynı yöntemi kullanmışlardır? Ya da alan doldurma konusunda da ayakkabı kutularına doldururken kullandıkları yöntemleri mi kullanmışlardır. Kamuoyunun bu konuda aydınlatılması gerekmektedir."dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.