Manisa'da Bugün

Tanrıverdi Red Oyu'mu Kullandı!

SİYASET

ÖZGÜR ÖZEL İDDİA ETTİ: “TANRIVERDİ, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OYLAMASINDA RET OYU VERMİŞTİR”

Cuma günü, yerel seçimlerin tarihini erkene alacak Anayasa değişikliğinin ikinci tur oylamalarında hem AKP hem de MHP fire vermiş ve adeta daha öncesinde üzerinde uzlaştıklarını sandıkları bir konuda çuvallamışlardır. Oylamada 8 kişilik fire olduğu söylense de, 360 kabul sayısı anayasa değişikliğini referandumsuz geçirme sayısıdır ve aslında her iki partinin toplam mevcudunun çok çok uzağında bir sayı ile oylama sonuçlanmıştır. Erken yerel seçim oylamasının işte bu çok fireli sonucu da özellikle AKP’nin kendi içindeki çatlağı apaçık ortaya çıkarmıştır. 
Ancak, oylamanın sonucunda, biz bir siyasi partinin içişlerine karışmayı doğru bulmazken, AKP kendi içindeki huzursuzluğu örtmek için yine CHP’ye saldırmaya başlamıştır. Bilinmelidir ki; bugüne kadar hiç bahsetmediğimiz ve siyasi nezaket gereği hiç üzerine gitmediğimiz, Meclis kulislerinde en çok konuşulan konu; 3. defa milletvekili olanların, tekrar seçilememe korkusu taşıyanların ve Başbakanla arası açık belli bir gruba ait milletvekillerinin bu oylamanın son turunda ret oyu kullandıkları konusudur. 
Değerli Basın Mensupları;
İşte kendi içlerindeki böyle bir kaosun ve çatlağın içinde ne yapacaklarını bilemeyen ve bir türlü gelecek seçimler için kişisel hesaplarını tutturamayan milletvekilleri de, fırsat bu fırsat diyerek, CHP’nin üzerine gelmektedirler. Tanrıverdi’nin yaptığı son açıklamadaki CHP çıkışının arka planındaki psikoloji de budur. 
AKP’nin Manisa için yaptırdığı anketlerde dahi, CHP’nin yakaladığı çıkış trendi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusundaki iddiası Tanrıverdi’nin uykularını kaçırmakta, hatta son günlerde çok istediği bu görevle arasına mesafe koymak zorunda kalmaktadır. 
Bir kapalı oylamada verilen oylarla ilgili kendi eksiğini bir partiye yüklemek ve bu kaostan öyle çıkmaya çalışmak ne akla, ne mantığa sığar. İşte Tanrıverdi’nin de bu psikoloji ile yaptığı açıklama kafasından geçenleri ortaya koymuştur. Sayın Tanrıverdi’nin iddialarının şahsıma tanıdığı, aynı tarzda yanıt verme hakkını kullanarak iddia ediyorum ki;
Kapalı oylamada 3. dönem milletvekilliği yapan, yeniden milletvekili olamayacak olan, anket sonuçlarına göre de Manisa’da büyükşehir şansını gitgide kaybeden Tanrıverdi, seçimden korkmaktadır ve biraz daha zaman kazanmak için RET OYU VERMİŞTİR. 
Sayın Tanrıverdi bilmelidir ki, CHP bu tartışma başladığından beri, erken seçim için en hazır parti olduğunu her fırsatta dile getirmiştir. Demokrasiden ve demokrasinin nimetlerinden korkanlar ve kaçan birileri varsa, bunlar ancak ve ancak siyasetteki misyonunu tamamlamış ve şimdi koltuk kaygısına düşmüş olanlardır. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.