Manisa'da Bugün

TBMM'de en çok söz alan vekil Özgür Özel

SİYASET

1 Ekim 2011 tarihinde başlayan ve 4 Temmuz 2012 tarihinde çalışmalarını tamamlayan TBMM hararetli tartışmaların içerisinde birçok konuda çalışma yaptı ve bu süreçte çok sayıda kanun da yasalaştı.

 Uzun bir yılın en çok tartışma yaratan gündem başlıkları ise, Meclis İç Tüzüğü, Cumhurbaşkanlığı, MİT Yasası ve Eğitim Sistemine İlişkin kanun teklif/tasarıları oldu.

Kanun teklif/tasarılarının yanı sıra Meclis çalışmaları açısından bir diğer önemli başlık ise milli iradenin sesini yansıtan Meclis Kürsüsünden konuşmalarda da renkli görüntüler ortaya çıktı. Peki Manisa Milletvekillerinin TBMM Kürsüsünde kaç kez konuştuklarını biliyor muyuz? İşte Vekillerin Kürsü Karnesi!

Meclis çalışmaları açısından yoğun gündemin içerisinde aynı zamanda Manisa’da da çok yoğun bir programa sahip olan CHP Manisa Milletvekili Özgür ÖZEL, Meclis’te en çok konuşan Manisalı vekil oldu. ÖZEL, AKP Manisa Milletvekillerinin TBMM’deki toplam konuşmalarından da çok konuşma yaparak tek partiye bedel bir şekilde Meclis’te faaliyet gösterdi. Toplam 30 kürsü konuşması ile 1 yıllık süreci tamamlayan ÖZEL’in ardından en çok konuşma yapan vekil ise MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY oldu. AKÇAY 27 kürsü konuşması ile ikinci sırada yer aldı.

Ayrıca, Meclis kürsü konuşmaları açısından da CHP’li vekiller 1.liği elden bırakmadı ve toplamda 54 konuşma yapan Manisa CHP Milletvekilleri Meclis kürsüsündeki yoğun konuşma tempoları ile dikkat çektiler.

SELÇUK ÖZDAĞ (AKP)-6

MUZAFFER YURTTAŞ (AKP)-2

HÜSEYİN TANRIVERDİ (AKP)- 0

UĞUR AYDEMİR (AKP)-2

RECAİ BERBER (AKP) -5

AKP’liler toplam 17 konuşma

ERKAN AKÇAY (MHP)- 27

SÜMER ORAL (MHP)-1

MHP’liler toplam 28 Konuşma

ÖZGÜR ÖZEL (CHP) -30

HASAN ÖREN (CHP)- 12

SAKİNE ÖZ (CHP)-12

CHP’liler toplam 54 konuşma

Toplam Manisalı vekillerin konuşma sayısı: 97

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.