Manisa'da Bugün

TOBB AVRUPA'DA TARİH YAZDI!

SİYASET

TOBB, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nde (EUROCHAMBRES) oybirliği ile ‘daimi başkan vekilliği’ne seçildi. Devrim niteliğindeki bu karar AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarı olarak gösteriliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Avrupa’da çok önemli bir başarıya imza attı. Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES), daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya'nın sahip olduğu, büyük üyeler başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye'ye de verilmesini oybirliği ile kabul etti. 

Bu kararla EUROCHAMBRES ilk kez AB üyesi olmayan bir ülkeyi, AB üyesi büyük ülkelerle aynı statüye getirdi. Oybirliği ile alınan karar sonrası yapılan değerlendirmede, bu kararın EUROCHAMBRES için ‘devrim’ niteliğinde olduğu ifade edildi. 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil’in de içinde yer aldığı Türkiye delegasyonu tarafından da takip edilen genel kurulda göçmen sorunu üzerine özel bir oturum da gerçekleştirildi. Oturumda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Türkiye’nin pozisyonu ve Avrupa’dan beklentileri üzerine bir sunuş yapıldı. 2016 yönetimi belli oldu 2016 yılında Eurochambres’i yönetecek ekibin seçildiği genel kurulda Richard Weber başkanlığı sürdürürken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Başkan Yardımcılığı görevine tekrar seçildi. TOBB’un üst düzey bürokratlarının da komisyonlarda görev aldığı genel kurulda Türkiye rüzgarı esti. Kosova resmen üye oldu TOBB delegasyonu tarafından çalışmaları sürdürülen lobi faaliyetleri sonucunda Kosova’nın adaylığı da genel kurula taşındı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil’in de içinde yer aldığı delegasyon tarafından titizlikle takip edilen oylama sonunda Kosova’nın adaylığı 3 çekimser oya karşı kabul edildi. Böylece Türkiye delegasyonu Avrupa Odalar Birliği nezdinde önemli bir başarıya daha imza atmış oldu. Erbil: “Avrupa’da lobimiz güçleniyor” Lüksemburg programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erbil, Türkiye’nin kamu diplomasisi alanında sağladığı en önemli başarılardan birinin Eurochambres olduğunu kaydetti. Bugün sağlanan başarıların, Türkiye’nin 30 yıl sonrası için büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Erbil, “ TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun vizyonuyla Türkiye, Eurochambres nezdinde artık sözü geçen bir lobiye sahip ve bu durum ülkemiz için büyük anlam ifade ediyor. Türk iş adamları Avrupa’daki birçok iş fırsatından daha kolay yararlanabilecek. İş dünyamız Avrupa Odalar Birliği’nin lobi gücünü daha kuvvetli hissedecek” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.