Manisa'da Bugün

ÜRETİCİYE DESTEK TALEBİ

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, dondan zarar gören üreticilere destek verilmesi için TBMM'ye sundukları kanun teklifinin bekletildiğini öne sürerek "Soğuktan ve dondan etkilenen tarım alanlarına kademeli olarak dönüm başına hazine tarafından bin ile bin 500 TL ödenmeli" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, TBMM'de yaptığı konuşmada, dondan zarar gören üreticilere dönüm başına bin ile bin 500 TL hazine yardımı yapılması gerektiğini söyledi. Manisa genelinde yaşanan don nedeniyle bağları zarar gören çiftçilerle görüşen Mazlum Nurlu, çiftçinin zararının karşılanmasını istedi. Nurlu "28 Mart 2016 Pazartesi günü Manisa Merkez, Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gölmarmara Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı ve Turgutu ilçelerimize bağlı birçok köyde binlerce dönüm bağ dondan etkilenmiştir. Asmalar uyanma ve gözlerin açımı döneminde olduğu için yaşanan don binlerce dönüm bağda yer yer yüzde 70-80'lere varan oranlarda zarara neden olmuştur. Afetten dolayı üzüm rekoltesinde önemli bir düşüş olacak. Önemli olan bu zararların karşılanması ve telafi edilmesidir. Bölgemizde her yıl üst üste yaşanan afetler, çiftçiyi iyice perişan etmiştir. Bu nedenle hükümet bu duruma seyirci kalmamalı ve acilen gerekli tedbirleri almalıdır" dedi.

Manisa'nın Bakanlar Kurulu tarafından afet bölgesi ilan edilerek, hasar tespit çalışmalarına en kısa zamanda başlanması gerektiğini söyleyen Nurlu, "Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçları ertelenerek yeniden yapılandırılmalı ve zarar gören çiftçilere, faizsiz yeni kredi verilmelidir. Ayrıca bu tür afetlerde TARSİM zararları ancak hasat döneminde karşılamaktadır. TARSİM zarar oranı yüksek olan çiftçilere mahsuben zarar tazminatını ödemelidir. CHP Milletvekillerimiz tarafından verilen kanun teklifi bekletilmektedir. Soğuktan ve dondan etkilenen tarım alanlarına kademeli olarak dönüm başına bin ile bin 500 TL'nin, hazine tarafından ödenmesi ve yüzde 50'den fazla hasarı olan bağlarda her yüzde 1'lik tespitte dönüm başına ayrıca 10 TL daha eklenmesi teklif edildi. Eğer hükümet ve AKP Manisa Milletvekilleri samimiyse kanun teklifimize destek versinler bu sorunu el birliği ile çözelim" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.