Manisa'da Bugün

YARIN GAZETESİNDEN CELALETTİN GÜVENÇ İDDİASI

SİYASET

Manisa'nın en çok okunan gazetelerinin başında gelen Yarın Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökmen Ölekli'den Bomba İddia. Gökmen Ölekli'nin o haberi

 Gökmen ÖLEKLİ

Siyasi partilerde yerel seçim çalışmalarının her geçen gün biraz daha tempo kazandığı bir dönemde en iyi isimleri aday olarak belirlemek isteyen partililer gece gündüz mesai yapıyor. Kimi aday adaylarının saha çalışmaları ile boy gösterdiği atmosferde parti yöneticileri ve partilerde etkin olan isimler, aday adayları ile olası şansları üzerine istişareler yaparak durumlarını gözden geçiriyor.

 

Hedef sadece yerel değil

Bu anlamda en yoğun çalışma bir önceki dönemde seçim kazası yaşadıklarını düşünen AK Parti'de yürütülüyor. AK Parti'de özellikle genç isimler hem mevcut aday adayları ile seçimlerin zor geçeceğini düşünüyor hem de AK Parti'nin tüzüğünde yer alan 3 dönem maddesinin felsefesinin hayata geçirilmesini talep ediyor. Yerel seçimlerin hemen ardından gerçekleştirilecek genel seçimlere hem önleri açılmış hem de büyükşehir ile diğer ilçe belediyelerinin alarak başarı sağlamış bir şekilde girmek isteyen genç partililer aday adayı belirlenmesi sürecinde etkinliklerini artırmanın çalışması içinde.

Güvenç'le yarışın kolay kazanılacağı düşünülüyor

AK Parti kulislerinden gelen son haberlere göre özellikle partinin genç isimlerinin büyükşehir belediye başkan adayı olarak düşündükleri isim Manisa'nın eski valilerinden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç. AK Partili gençler, Vali Güvenç ile seçime girilmesi halinde yarışa açık ara önde girileceği görüşünde hemfikir. Manisa'da görev yaptığı dönemde sürekli halkın içinde yer alan ve başarılı çalışmalara imza atarak halkta iz bırakan Vali Güvenç'in aday olması halinde seçim yarışının zaferle noktalanılacağı düşünülüyor.

Başbakan da sıcak bakar deniliyor

Mevcut aday adaylarının aday olması halinde partinin her isim için farklı kesimlerinden çatlak sesler yükseleceğini düşünen AK Parti'nin genç kadroları, Vali Güvenç isminde ise benzer bir olayın yaşanmayacağını düşünüyor. Vali Celalettin Güvenç'in kardeşi Sıtkı Güvenç'in AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili oluşunu da dikkate alan partililer, Vali Güvenç isminin parti genel merkezi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da sıcak karşılanacağını düşünüyor.

 Kaynak:gazeteyarin.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.