Manisa'da Bugün

Yıldız, toplantıyı terk etti

SİYASET

Manisa İl Genel Meclisi Başkanlarından Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dursun Ali Yıldız, MHP Grup Başkan Vekili Halil Turkut’un ‘Akil insanları’ merkebe benzetmesine karşı çıkarak meclis salonunu terk etti.

 Manisa İl Genel Meclisinde Mayıs ayı toplantılarında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Halil Turkut’un ‘akil insanları’ mayınlı araziye salınmış merkebe benzetmesine karşı çıktı ve meclis salonunu terk etti.

Turkut’un konuşmasını hoş bulmadığını ifade eden Yıldız “ MHP Grup Başkan Vekili Halil Turkut’un konuşması siyasi olarak hiç de etik değil. Ülkenin birinci meselesi terör iken çözüm süreci ile birlikte bu sorunun ortadan yavaş yavaş kalktığını gözlemekteyiz. Yıllarca girilemeyen yerlerde bu gün piknik yapılıyor ve halaylar çekiliyor. Bizim amacımız 75 milyon vatandaşımızla birlikte aynı bayrak, aynı devlet, aynı millet ve aynı vatan altında kardeşçe yaşamak ve yaşatmaktır. Bundan neden rahatsız oluyorlar anlamış değilim. Böylesi bir durumda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçtiği akil insanları mayınlı tarlaya salınmış merkeplere benzetilmesini kınıyorum. Bu düşünceden hareketle de meclis salonunu terk ettim. Bizim amacımız 75 milyon vatandaşımızla birlikte aynı bayrak, aynı devlet, aynı millet ve aynı vatan altında kardeşçe yaşamak ve yaşatmaktır. Bundan neden rahatsız oluyorlar anlamış değilim. Turkut’un bu konuşmasını tasvip etmiyor ve kınıyorum. ”diye konuştu.

MHP Grup Başkan Vekili Halil Turkut konuşmasında “Ortaya akil insanlar diye bir cüruf salındı. Hani eskiden okurduk sınır boylarında kaçakçıların mayınlı araziye önce bir merkepleri salarlardı. Ondan sonra da kaçakçılık onun arkasından yapılırdı. Çünkü arazi temizlenmiş olurdu. Bana göre bu salınan 63 kişi istisnalar olabilir, bundan başka bir şey değildir.”demişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.