Manisa'da Bugün

YÜCE DİVAN'A GÖNDERMEYENLER YOLSUZLUĞA ORTAK OLMUŞLARDIR

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören Yüce Divan'a gönderilmeyen Bakanlarla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

 Hasan Ören yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

17-25 Aralık 2013 tarihlerindeki ülkenin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından istifa ettirilen 4 eski Bakan hakkında Mecliste kurulan soruşturma komisyonunun AKP'li üyeleri verdikleri oy ile yolsuzluğa ortak olmuşlardır.

Komisyondan olumlu bir karar çıkmayacağını zaten günler öncesinden ifade etmiştim. CHP'nin "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun" etkinliklerinde Yüce divan kararı beklemediğimi söylemiştim. Çünkü AKP Milletvekillerinin vicdanlarıyla değil, aldıkları talimatlarla hareket ettiklerini anlamak için kahin olmaya gerek yoktur.


Bu karar ile, siyasi bir irade ortaya koyamayan Sayın Başbakanın "kardeşimiz de olsa o eli kesip atarız" sözünün de hiçbir anlamı kalmamıştır.

AKP, 4 eski Bakanın Yüce Divanda aklanamayacaklarından korktuğu ve ülkenin en yüksek yargı makamına güvenemediği için bu kararı almıştır. Çünkü haklarında rüşvet ve yolsuzluk iddiası bulunan eski Bakanların suçsuz olduklarına kendileri bile inanmamaktadır.
Yüce Divan sıfatıyla Bakanları yargılayacak olan Anayasa Mahkemesinin 17 üyesinin;

10 üyesini Abdullah Gül,

1 üyesini Recep Tayyip Erdoğan atamış,

2 Üyesi ise Mecliste AKP tarafından seçilmiştir.

Mahkemede, Turgut Özal tarafından atanan 1 üye ve Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan sadece 3 üye kalmıştır.

AKP tarafından atanan Anaysa Mahkemesi üyelerine biz güveniyoruz da, AKP neden güvenmiyor?

Hukukun adaletin güvencesi olması gereken AKP Hükümeti, hukuktan ve adaletten neden bu kadar çok korkmaktadır?

Yoksa bu işin en yukarıya, şehzadelere kadar uzanacağından mı korkmaktadırlar?

CHP Olarak biz bu işin peşini bırakmayacağız. 9 Milletvekilinin oyuyla eski bakanları Yüce Divandan kurtardıklarını zannedenler unutmasın ki, AKP'li Bakanlar 76 milyonun vicdanında mahkum olmuşlardır.

 Rüşvet ve yolsuzluk batağında debelenen AKP, ne yaparsa yapsın halkımız ayakkabı kutularını, para sayma makinelerini, sıfırlanan paraları, rüşvet tahsilat merkezleri haline gelen vakıfları asla unutmayacaktır.

Bizlerde unutmayacağız ve unutturmayacağız. CHP olarak eski Bakanların Yüce Divan'da yargılanmaları için mücadeleye devam edeceğiz.

AKP'yi ancak darbeler kurtaracaktır bu nedenle AKP kurtuluşu darbelerde aramaktadır. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi asla bir darbeye izin vermeyecek, yolsuzluk ve rüşvetin hesabını yargı önünde soracaktır.

Halkın iradesiyle sandıktan aldığı gücü, yine halka karşı kullanan AKP'ye gereken ders sandıkta verilecektir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.