Manisa'da Bugün

YUNUS EMRE’Lİ MUHTARLAR İLK TOPLANTISINI YAPTI

SİYASET

Manisa'nın büyükşehir statüsü kazanacağı 2014’ün mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerden sonra, yeni oluşacak olan ilçelerinden Yunus Emre'nin sınırları içinde kalacak olan mahallelerin muhtarları, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği "Büyükşehir bilgilendirme toplantısında" bir araya geldiler.

 Büyükşehir Yasası'nın meclisten geçmesinin ardından seçim çalışmalarına hız veren AK Parti Manisa Merkez İlçe Teşkilatı, oluşacak Yunus Emre ilçesi sınırlarında kalan muhtarlar ile bir araya gelerek, büyükşehir konusunda bilgilendirdi. Toplantıya Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli'nin yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Genel Meclis üyeleri Dursun Ali Yıldız, Yılmaz Öngider ve İbrahim Onaylı katıldı.
Büyükşehir Kanunu’nun işleyişi ve hazırlıkları hakkında bilgiler veren AK Parti Merkez İlçe Başkanı MERSİNLİ, ”Büyükşehir Kanunu'nu meclisten geçtikten hemen sonra bizler teşkilatlar olarak çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık ve aynı hızla devam ettiriyoruz. Bu kapsamda bugün Yunus Emre ilçesi sınırları içinde kalan muhtarlarımızla bir araya gelerek, kanunun işlerliği hakkında fikir alışverişinde bulunalım ve İl Genel Meclis üyelerimize de yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmeler olsun istedik. Bu kapsamda siz değerli muhtarlarımızın da fikirlerini alalım ve varsa aklınızdaki eksiklikleri giderelim, gideremediklerimiz olursa da onları da bir rapor halinde genel merkezimize iletelim diye böyle bir toplantı yapmayı düşündük” dedi.
Büyükşehir Kanunu’nun Manisa’ya güzellikler getireceğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Solmaz ise, “Bugün İl Genel Meclisi tarafından yapılan hizmetler artık büyükşehirler eliyle çok daha rahat yapılacak. Bu kanun sayesinde daha büyük bütçeler ile çok daha fazla hizmetler getirilecek. Köyler ile ilgili olarak güzel çalışmalar yapılacağını bilmenizi isterim. Su, çöp, yol ve altyapı sorunları artık belediyeler eliyle daha rahat bir şekilde gerçekleştirilecek, böylece köyde yaşayan vatandaşlarımız da daha iyi hizmet alacaklar” diye konuştu.
Muhtarların da fikir ve isteklerini dile getirmesinin ardından toplantı, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.