Manisa'da Bugün

ZÜLFİKAR GÜRCAN MİLLETVEKİLİ SAYIMIZDA DÜŞME OLMAYACAK

SİYASET

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, bir önceki milletvekilleri seçimlerinde 53 kişi olan milletvekili aday adayı sayısının bu seçimlerde artarak yaklaşık 70’ı bulacağını söyledi.

 Gürcan, aynı zamanda Manisa’da 9’a düşen milletvekili sayısının partisini etkilemeyeceğini ifade ederek 6 milletvekili çıkaracaklarını belirtti.
Geçtiğimiz ay sonunda tek listeyle gidilen AK Parti İl Kongresi’nde İl başkanı seçilen Zülfikar Gürcan, Çamlıca kafede ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kahvaltılı toplantıya gazete imtiyaz sahipleri de katılım gösterdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zülfikar Gürcan, bir önceki genel seçimde 53 kişi olan milletvekili aday adayı sayısının bu seçimlerde artarak yaklaşık 70’ı bulacağını söyledi.

Gürcan, aynı zamanda Manisa’da 9’a düşen milletvekili sayısının partisini etkilemeyeceğini ifade ederek 6 milletvekili çıkaracaklarını belirtti.

KADINLAR KENDİNE GÜVENMİYORDU

Kadın milletvekillerinin sıralamadaki yerleri hakkında da açıklamalarda bulunan Gürcan, “O noktada çıtası çok yüksek bayanlar başvurmadı geçmiş dönemde. Sosyal hayatın içinde kariyer yapmış bayanlar da başvurmamış. Bu eksik tamamlanmış gibi. Bayanlarımızın kendilerine olan güvenleri de yerine geldi. Kadın aday adaylarımızdan çıtası çok yüksek. Çok nitelikli aday adaylarımız var. En azından bir kadın adayımız seçilebilecek bir yerden aday gösterilecektir” diye konuştu. 

YANLIŞ ALGI VAR

Kamuoyunda AK Parti’nin milletvekili sayısının düşeceği yönündeki söylemlerin yanlış olduğunun altını çizen Gürcan son olarak şunları söyledi: “Bizim 2011 yılında aldığımız oylarımızı aynı tutsak bile hazirandaki seçimlerde 6 milletvekili çıkarırız. Bunu matematik söylüyor ben değil. Kamuoyunda yanlış bir algılama var. Milletvekili sayısı düşünce AK Parti’nin çıkaracağı milletvekili sayısının da düşeceği konuşuluyor ama bunun tam tersi olacak. Yeniden söylüyorum AK Parti en az 6 milletvekili çıkarak diğerleri de 2’ye 1 olacak. Belki de 6’ya 3 olacak.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.