Manisa'da Bugün

AMATÖR MAÇTA KALBİ DURDU AMBULANS VE DOKTOR YİNE YOKTU

SPOR

Kalp Krizi Geçiren Amatör Futbolcu Hayata Döndürüldü

MANİSA Amatör futbol takımlarının başlıca sorunları arasında yer alan ve maçlarda bulundurulması gereken ambulans ve doktorun olmaması yine bir futbolcunun hayatına mal olacaktı.. Manisa amatör spor kulüplerinden Salihli Gücüspor’un başarılı sağ kanat oyuncusu 23 yaşındaki Rıdvan Berkdemir, maç esnasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Turgutlu Atatepe Spor Tesislerinde bugün oynanan Çıkrıkçıspor –Salihlispor Gücüspor maçının 36. Dakikasında saha içerisinde karşılaşma esnasında kalp krizi geçirip yere yığılan genç oyuncuya, takımın masörü ve sahada tek kişi olarak bulunan sağlık ekibini temsil eden sağlık memuru müdahalede bulundu.

Genç futbolcya yapılan müdahalelerin yetersiz gelmesi üzerine yöneticiler 112 Acil’i arayarak ambulans istedi. Olay yerine geç gelen 112 Acil servis ambulansı saha içerisinde genç futbolcuya yaptıkları müdahalenin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi Acil Servisine sevk ettiler.

 Turgutlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde tedavi altına alınan genç futbolcunun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, maçın orta hakemi Mehmet Şibal her iki kulüp yetkilileriyle görüşmenin ardından maçı 36.Dakikadan itibaren tatil etti.

Her iki kulüp yöneticileri yaptıkları açıklamada; “Ne yazık ki geçmişte yaşanan olaylardan dersler alınmadı. Geçtiğimiz aylarda bazı amatör maçlarda oynanan karşılaşmalarda bazı futbolcularımız bu durumlara düştüler. Yine de gerekli önlemler alınmadı. Yine bir futbolcumuz kalp krizi geçirdi. Genç futbolcumuz şu anda hastanede yaşam savaşı veriyor.. Futbolcumuza acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştular. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.