Manisa'da Bugün

Belediyespor Final Şansını İstanbul’a Bıraktı

SPOR

MANİSA Belediyespor Erkek Basketbol Takımı, 2. Lig’e yükselme yarı final ilk maçında İstanbul temsilcisi Büyükçekmece ile karşılaştı. Manisa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın özellikle ikinci devresinde etkili bir oyun sergileyen yeşil-beyazlılar, etkili oyununu sonuca yansıtamayınca üçlü serinin ilk maçını 53-63 kaybetti ve final şansını zora soktu.

 Ligde elde ettiği başarılı performansını play-off maçlarında da sürdüren Manisa Belediyespor, 2. Lig’e yükselme grubu play-off yarı final ilk maçında İstanbul temsilcisi Büyükçekmece’yi konuk etti. Manisa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda basketbolsever izledi. Karşılaşmaya her iki takımda istekli başladı. Maçın ilk sayısı ev sahibi Manisa Belediyespor’dan gelirken, konuk Büyükçekmece üst üste bulduğu sayılarla farkı açtı ve ilk devre Büyükçekmece’nin 10-18 üstünlüğü ile geçildi. Karşılaşmanın ikinci devresinde bir ara fark 20 sayıya kadar çıksa da çabuk toparlanan Manisa Belediyespor, sayılar bulmasına rağmen devreye 25-36 geride girdi. Karşılaşmanın ikinci devresinde toparlanan Manisa Belediyespor, rakibi karşısında üstünlüğü eline aldı. Yeşil-beyazlılar bulduğu sayılarla rakibini bunaltsa da üçüncü periyodu da 43-50 geride kapattı. Maçın son periyodu büyük çekişme içerisinde geçti. Bir ara farkı üç sayıya kadar indiren Manisa Belediyespor, yakaladığı şansları değerlendiremedi. Karşılaşmanın son dakikalarında pota altında etkili olan Büyükçekmece, üçlü serinin ilk maçından 53-63 galip ayrılarak avantajı eline aldı. İki takım Perşembe günü İstanbul’da birkez daha karşı karşıya gelecek. Manisa Belediyespor deplasmanda oynayacağı ikinci maçtan galip ayrılması durumunda, iki takım bir maç daha oynayacak ve adını finale yazdıracak takım üçüncü maçın ardından belli olacak. Büyükçekmece ikinci maçtan da galip ayrılması durumunda finale çıkan takım olacak.

Final Şansımız Devam Ediyor

Manisa Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Emre Akpınar final şanslarının devam ettiğini söyledi. Rakiplerini Manisa’da yenmek istediklerini ancak şanssız bir yenilgi aldıklarını ifade eden Akpınar, “Maça iyi başladık diyemeyiz. Ancak özellikle ikinci yarıda güçlü rakibimiz karşısında büyük baskı kurduk. Son dakikalarda takımımız baskıyı sürdüremeyince geriye düştük ve maçı kaybettik. Daha önümüzde iki maç var. Bu iki maçı da kazanarak finale çıkan takım biz olmak istiyoruz. Oyuncularımızı mücadelelerinden dolayı kutluyoruz” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.