Manisa'da Bugün

BU NE HAL KURBAN?

SPOR

İl Temsilcisi Kurban Yavuz’un “Türk taekwondosunun gözdesi” olarak nitelendirdiği Manisa taekwondosu, Alanya’da büyük hayal kırıklığı yaşattı. 21 sporcu ile katıldığımız Şampiyona’da sıfır çektik, küçücük illerin bile oldukça gerisinde kaldık.

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Ümitler Taekwondo Şampiyonası, Manisa açısından oldukça başarısız bir şampiyona olarak tarihe geçti.

UMUTLU GİTTİK, SIFIR ÇEKİP DÖNDÜK

70 ilden 900 erkek ve 520 bayan olmak üzere toplam 1420 sporcunun katıldığı şampiyona, Alanya-Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Şampiyona’ya Manisalılar, 21 sporcuyla katılırken, hiçbir kiloda dereceye giremedi. Milli Takım seçmeleri için ilk 8’e dahi giremeyen Manisalı taekwondocular, müsabakalarda başarılı maçlar çıkaran Nevşehir, Kırklareli, Kastamonu, Muğla, Bilecik ve Niğde gibi küçük illerin dahi gerisinde kaldı. Taekwondocularımız, şampiyona bitmeden Manisa’ya üzgün bir şekilde döndüler.

GENÇLİK VE SPOR NEREDE?

 Kafile listesinde Manisa İl Gençlikspor’dan bir taekwondocunun dahi yer almaması dikkat çekti. Yaklaşık 2 yıldır İl Müdürlüğü’nde taekwondo yapılmasına rağmen müsabakalara sporcu götürülememesi büyük fiyasko olarak nitelendirildi. Daha önce birçok şampiyonada başarılı olan Manisa ekiplerinin de başarısız olması, kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Kafilenin İl Müdürlüğü’nden 4 bin lira ödenek alıp Türkiye Şampiyonası’na gittiği öğrenildi.

HANİ İLK 10’DA YER ALIYORDUK?

Taekwondo İl Temsilcisi Kurban Yavuz, 6 ay önce verdiği röportajda Manisa’da en çok lisanslı sporcu sayısının taekwondoya ait olduğunu, başarı olarak Türkiye’de 81 il içinde ilk 10’da yer aldıklarını belirtmişti. Ancak aradan aylar geçti, Alanya’daki şampiyonada maalesef dibe vurduk.

İŞTE O SIFIR ÇEKEN KAFİLE

İdareci: İl Temsilcisi Kurban Yavuz, Kafile antrenörü: Serap Aydeniz. Kendi imkanlarıyla katılan antrenörler: Süleyman Başar, Hüseyin Yüksel, Orkun Dilber ve Esra Eğilmez. Sporcular; Emre Atak (Manisa İl Özel İdaresi), Bilal Durak (Turgutlu Başar), Haydar Köprülü (Başar Taekwondo), Ahmet Demir (Forewer Gym), Talha Yüksel (Akhisar Belediyespor), Emre Aşan (Flash Taekwondo), Beytullah Oyar (Başar Taekwondo), Hüdaverdi Gürcan (Lion Spor), Yiğit Alp Altınkaya (Lion Spor), Mehmet Selim Dayar (Lion Spor), Nur Aydın (Lion Spor), Kürşad İnci (Başar Taekwondo), Kardelen Sunay (Başar Taekwondo), Buğra Sadeer (Manisa İl Özel İdaresi), Fatih Furkan Dik (Forewer Gym), Mehmet Can Çoban (Forewer Gym), Yiğitcan Öngan (Forewer Gym), Çilem Bulut (Forewer Gym), Murat İğdi (Başar Taekwondo), Pelin Dursun (Başar Taekwondo), Ömer Çobankaya (Turgutlu Başar). HABER: MUSTAFA TATLI 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.