Manisa'da Bugün

DEV DERBİ ÖNCESİ DOSTLUK RÜZGARI!

SPOR

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde, iki takımın taraftar grubu bir araya geldi.

Salihli Yüzme İhtisas Spor Kulübü Tesisleri’nde Salihli Fenerbahçeliler Derneği eski Başkanı Adnan Türkay’ın düzenlediği yemekte buluşan iki grup, dostluk mesajları verdi. Galatasaray cephesinden UltrAslan Grubu, Fenerbahçe cephesinden Genç Fenerbahçeliler yemeğe katıldı. Yemek sonrası basına açıklamalarda bulunan UltrAslan Salihli Grubu'nun Başkanı Memduh Afşar, kendilerini bu yemekte misafir eden Adnan Türkay’a teşekkür ederken, Fenerbahçeli taraftarların da katılımıyla futbol kamuoyuna, tribünler arasında bir kavga ortamının olmadığını gösterdiklerini söyledi. Afşar, burada kardeşlik, dostluk mesajı vermek adına bir araya geldiklerini belirterek "Her derbi öncesinde inşallah bir araya geliriz. Kavganın olmadığı ama ezeli rekabetin her zaman tribünlerde var olmasını istiyoruz" dedi.
Genç Fenerbahçeliler Salihli Grubu'nun Başkanı Hüseyin Çelik de, bu manzaranın hem maç öncesinde hem de maç sonrasında yaşanması gerektiğini söyledi. Yıllardır süre gelen bu ezeli rekabetin başında ve sonunda olay çıkmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çelik, “Maç sonu bir taraf gülecek. Olay çıkmasın diye elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu yemek bir başlangıç olur ve arkası gelir” dedi.
Salihli Fenerbahçeliler Derneği eski Başkanı Adnan Türkay ise böyle bir organizasyona imza atmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Pazar günü oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisini her iki takımın taraftarı tesisimizde izleyecek. Bu tarz organizasyonları sık sık tekrarlayacağım.” 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.