Manisa'da Bugün

GEKAS SHOW YAPTI

SPOR

Akhisar, Beşiktaş karşısında Gekas'ın harika futboluyla şovunu yapıp, küme düşme hattından uzaklaştı. Yunanlı forvet, 11. maçında iki kez fileleri sarsıp, toplamda da 10. golüne ulaştı

Süper Lig’de küme düşmeme mücadelesi veren Akhisar Belediye, Beşiktaş karşısında etkili futboluyla rakibini farklı mağlup etti. Zaferin mimarı olan isim, 32 yaşındaki Theofanis Gekas oldu. Daha önce ülkemizde Samsunspor’da oynayan Yunanlı forvet, mücadelede iki kez fileleri havalandırdı. Henüz 2. dakikada sahneye çıkan Gekas, Beşiktaş daha ne olduğunu anlamadan rakibin ağlarını salladı. Kara Kartal 27’de beraberliği sağladı ama Gekas, 1 dakikada sonra yani 28. dakika bir kez daha takımını öne geçirdi. 57. dakikada penaltı kaçıran Gekas, bu sezon 11. maçında 10. golünü atmayı başardı. 88’de alkışlarla oyundan çıkan tecrübeli forvet, daha önce Samsunspor formasıyla da 8 kez gol sevinci yaşamıştı. 
Çok önemli bir 3 puan
Yeşil-Siyahlılar, 74.’te Uğur Demirok’un kafa gölüyle de iyice rahatladı, 81’de Emin Aladağ’ın harika golüyle de 3 puanın şovunu yaptı. Küme düşmeme mücadelesi veren Akhisar, bir anda tehlike hattının üzerine çıkmayı başardı. Karşılaşma sonrasında teknik heyet ve oyuncuların yanı sıra, taraftarların takımlarına olan coşkusu görülmeye değerdi.

İspanya’da 1 gol atmıştı

Bu sezona İspanya’nın Levante kulübünde başlayan Gekas, burada forma giydiği 9 karşılaşmada sadece 1 gol atabilmişti. Ancak 32 yaşındaki forvet, Türkiye’de Samsunspor’dan sonra geldiği Akhisar’da yeniden doğdu.. Ve de dünkü zaferin mimarı oldu. 

Özel önlem de tutmadı


Akhisar Belediyespor’a 4-1’lik skorla boyun eğen Beşiktaş’ta, teknik direktör Samet Aybaba’nın Gekas önlemi etkili olmadı. Ev sahibi ekibinin Yunan golcüsü Gekas için mücadele öncesi Siyah-Beyazlı savunmacılara özel talimat veren Aybaba, tecrübeli oyuncunun iki kez filelerini havalandırmasına engel olamadı. Dünkü 4-1’lik mücadelede, takımı adına 2 ve 28. dakikalarda Beşiktaş filelerini sarsan Gekas, rakip takım savunmacıları Escude ve Ersan Gülüm’e zor anlar yaşattı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.